Hirdetés
. Hirdetés

Az Infineon javította a 2023-as kilátásokat az autószektorra és az iparra támaszkodva

|

A vállalat megemelte egész évre vonatkozó nyereséghányad-előrejelzését.

Hirdetés

A német Infineon chipgyártó közölte, hogy mind a második pénzügyi negyedévre, mind a 2023-as év egészére vonatkozó kilátásait megemelte, hivatkozva az autóipari és ipari üzletágak "rugalmas üzleti dinamikájára".

A csoport közölte, hogy 2023-ban most már a korábban prognosztizált 15,5 milliárd eurót (16,8 milliárd dollár) jelentősen meghaladó árbevételre számít. A társaság szerint ennek megfelelő pozitív hatása lesz az árrésekre. Hogy ez mit jelent pontosan, azt nem pontosították.

Hirdetés

A május 4-én hivatalosan nyilvánosságra kerülő második negyedévi árbevételt most 4 milliárd euró fölé prognosztizálják - közölte a vállalatcsoport -, szemben a korábbi 3,9 milliárd euró körüli értékkel. A jobb árképzés és a kedvezőbb energiaköltségek miatt a második negyedévi szegmens eredményhányad is a húszas százalékos tartományban lesz, a korábban várt 25 százalék felett.

Az Infineon, amelynek chipjeit autókban és adatközpontokban használják, a múlt hónapban az autógyártók erős keresletének köszönhetően, amely magasabb árakhoz vezetett, megemelte egész évre vonatkozó nyereséghányad-előrejelzését - írja a Reuters.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.