Hirdetés
. Hirdetés

Az LCD tévék piacán nincs válság

|

A Sharpnak növelnie kell az LCD panelek termelését, hogy lépést tudjon tartani az LCD tévék iránti egyre növekvő kereslettel.

Hirdetés

A Sharp augusztustól a jelenlegi 90 ezer helyett havi 100 ezer úgynevezett alap-panelt fog termelni a kamejamai gyárában (nyugat-Japánban). Egy alap-panelből 8 darab 40 hüvelykes vagy 6 darab 50 hüvelkyes LCD-panelt lehet gyártani. Ez azt jelenti, hogy bár az alap-panelek számát csak 10 ezerrel növelik, ez ebből gyártható televíziókészülékek száma ennél sokkal nagyobb lehet.

A DisplaySearch piackutató vállalat szerint ez év első félévében az LCD televíziók iránti kereslet nagyobb volt, mint amire korábban számítottak. Ezért az idei eladási előrejelzést 120 millió darabról 127 millióra modosították, egyrészt a fejlett országokban mutatkozó erős kereslet, másrészt a fejlődő országokban tapasztalható gyorsabb áttérés miatt a hagyományosról az LCD tévékre.

A Sharp idén áprilisban nyitotta meg a kamejamai gyárát és egy újabb megnyitását tervezi októberben Szakaiban, szintén nyugat-Japánban. Az új gyár még nagyobb alap-paneleket fog készíteni, amelyek segítségével hatékonyabban lehet majd gyártani a nagy képernyőjű LCD tévéket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.