Hirdetés
. Hirdetés

Az LG első negyedéve

|

A kijelző és a média üzletág gyenge teljesítményét a a prémiumkategóriás mobilok és a háztartási elektronikai készülékek ellensúlyozták.

Hirdetés

A anyavállalat 2007 első negyedévében elért bevétele 6,43 milliárd dollárra nőtt a prémiumkategóriás mobiltelefonok és háztartási elektronikai készülékek kiemelkedő értékesítésének köszönhetően, ami 4 százalékos növekedést jelent az előző év megfelelő időszakához képest. Az LG tengerentúli leányvállalatait is magába foglaló összevont bevétel már nagyobb mértékben emelkedett, 8,3 százalékkal összesen 10,22 milliárd dollárra nőtt.

Az LG üzleti eredménye az anyavállalat vonatkozásában 184 millió dollár volt, ami 2,9 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi 205 milliós eredményhez képest, a kijelző és a média üzletág gyenge teljesítménye ellenére. Az összevont alap 29,4 millió dollár, ennek oka főleg a tengerentúli leányvállalatok 142 milliós üzleti vesztesége.

A cég nettó profitja az anyavállalat szintjén 131 millió dollárral esett vissza, ami a befektető vállalat részesedését tükröző 'equity' módszerrel kalkulálva az LG.Philips LCD és leányvállalatainak 205 milliós veszteségéből adódik.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.