Hirdetés
. Hirdetés

Az Oracle leállította egyik projektjét

|

Az Oracle rejtélyes módon leállította egy környezetkímélő adatközpont megépítését Salt Lake City külvárosában - egyelőre nem tudni, miért.

Hirdetés

A Sequia nevű projektet tavaly jelentette be az Oracle, a tervek szerint a vállalat on-demand divízióját támogatta volna. A 300 millió dollár költségvetésű adatközpontról tavaly számolt be az Oracle informatikai vezetője, Mark Sunday. Mint mondta, olyan technológiával építik, amellyel jelentős villanyáram-csökkentést lehet elérni. Információk szerint azonban az Oracle felfüggesztette a projektet.

Michael Sullivan, Utah állam kormányzói hivatalának kommunikációs igazgatója elmondta: az Oracle értesítette a hivatalt, hogy elhalasztják az építést, de azt nem közölték, hogy meddig. Az Oracle több millió dollár támogatásra számíthat a zöld adatközpont megépítése révén, de addig egy dollárt sem kap, amíg a projektet be nem fejezik - tette hozzá Sullivan.

Az Oracle nem indokolta meg a döntését, de feltételezhető, hogy annak köze van a Sun Microsystems felvásárlásához: a Sun nemrég nyitott meg egy korszerű adatközpontot a szomszédos Colorado államban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.