Hirdetés
. Hirdetés

Az Oracle második negyedéve

|

Az új alkalmazáslicencekből 63 százalékkal, az új adatbázis- és köztesszoftver-licencek esetében pedig 28 százalékkal nőttek a cég bevételei.

Hirdetés

Az Oracle bejelentette, hogy 2008-as második pénzügyi negyedévének egy részvényre jutó GAAP szerinti eredménye 25 cent lett, ami 36 százalékkal magasabb, mint az előző év ugyanezen időszakában. A negyedév során az árbevétel 28 százalékkal nőtt, elérve az 5,3 milliárd dollárt, a nettó nyereség pedig 35 százalékkal 1,3 milliárd dollárra bővült. A szoftverértékesítés teljes negyedéves árbevétele 29 százalékkal nőtt, elérve a 4,2 milliárdot, ebből az új licencek 1,7 milliárdot tesznek ki, ami 38 százalékos bővülést jelent. Az új adatbázis- és köztesszoftverlicencekből származó bevételek 28 százalékkal nőttek, az új alkalmazáslicencek esetében pedig 63 százalékos volt a bevételnövekedés. A szolgáltatások árbevétele 1,2 milliárd dollár volt, ami az előző év azonos időszakához képest 22 százalékos emelkedést mutat.

Nem a GAAP szerint számítva az egy részvényre jutó eredmény a második negyedévben 31 cent volt, a nettó nyereség pedig 1,6 milliárd USD, ami az előző év azonos negyedévéhez képest 40 százalékos, illetve 38 százalékos növekedést jelent. Az Oracle egyébként nem elégedett meg a pénzügyi negyedév adatainak közzétételével, hanem versenytársait is értékelte.

"A második negyedévben az Oracle új alkalmazáslicenceinek értékesítése 63 százalékkal nőtt, szemben az SAP-val, akik csak 15 százalékos növekedést értek el legutóbbi negyedévükben" - idézi a közlemény Charles Phillipset, a vállalat elnökét. "Ez igazolja növekedési stratégiánkat, amelynek célja, hogy az integrált vállalatirányítási rendszereken túllépve a felső kategóriás ágazatspecifikus vertikális szoftverek piacán terjeszkedjünk tovább - miközben az SAP stratégiája a piac alsóbb szegmensét célozza azzal, hogy kisvállalatoknak értékesítenek ERP-rendszereket."

"Új adatbázis- és köztesszoftverlicenceink értékesítése 28 százalékot nőtt a második negyedévben" - hangsúlyozta Larry Ellison, az Oracle vezérigazgatója. "Továbbra is folyamatosan piaci részesedést hódítunk el az IBM-től mindkét termékkategóriában."


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.