Hirdetés
. Hirdetés

Az Oracle megvásárolja az Acme Packetet

|

Az Oracle a szoftverek irányából a hálózati felszerelések felé is nyit.

Hirdetés

Az Oracle megvásárolja a kommunikációs hardverekkel foglalkozó Acme Packetet, 1,7 milliárd dollárért. Az üzletre azért került sor, mert a vállalat a szoftverek irányából a hálózati felszerelések felé is nyitni akar. 

Az Acme olyan eszközök gyártásával foglalkozik, amelyeket a hang- és videoadatok továbbításánál alkalmaznak az internetes átvitelnél - ezzel pedig olyan vállalatok versenytársa is, mint a Cisco vagy a Juniper Networks. Az Oracle egyébiránt 2010-ben vásárolta meg a Sun Microsystems-et, 7,4 milliárd dollárért. Az elemzők egy ideje már vártak valamilyen lépést az Oracle-től, hogy nagyobb lépést tegyen a hálózati piac irányába. 

Az Acme az elmúlt években kevesebb megrendelést kapott, ennek következtében a tavalyi negyedik negyedévben már 2 millió dolláros veszteséget kellett elkönyvelnie. A felvásárlás bejelentését követően a cég részvényei 22 százalékkal emelkedtek, míg az Oracle részvényei 2,3 százalékot estek. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.