Hirdetés
. Hirdetés

Az SAP a vállalatok Apple-je és Google-je

|

A hasonlat az SAP SAPPHIRE 2011 konferencia nyitó előadásán hangzott el ma délelőtt, Madridban, ahol a cég vezérigazgatója az innováció szerepét hangsúlyozta.

Hirdetés

A hasonlat a nyitó előadást helyszínen követő, mintegy 10 ezer résztvevő, és az eseményeket online kísérő, 15 ezer érdeklődő körében egyaránt nagy sikert aratott - a hallgatóság intenzív tweetelésének hatására Jim Hagemann Snabe az előadást követően még hozzátette, a cég innovációjának célja, hogy Apple-egyszerű, Google-gyors és SAP-megbízhatóságú megoldásokat adjon az üzleti felhasználóknak.

- Madrid neve arab eredetű, jelentése: sok folyóra épült város - mondta Jim Hageman Snabe, az SAP társ-vezérigazgatója -, és mi is szerteágazó szoftverinnovációt mutatunk be ezen a helyen. Ez a fejlesztés kulcsfontosságú, mivel napjainkban minden egyre gyorsabban történik, a pénzügyi gazdasági válságot is beleértve. A vállalatoknak ezért nagy a felelősségük abban, hogy az ilyen változásokra gyorsan és megfelelő választ adjanak, növeljék a működés hatékonyságát, a technológiai és üzleti innováció által új lehetőségeket teremtsenek. Jelenleg nem egy országban a fiatalok 40 százaléka munkanélküli. Ezért mondjuk, hogy ma a jelen már a múlt, minden a jövőről, a jövőnkről szól.

A szoftvercég októberben jelentette be harmadik negyedéves pénzügyi eredményeit, és ez volt sorrendben a hetedik negyedév, amelyben kétszámjegyű növekedést ért el. A vezérigazgató szerint ez annak köszönhető, hogy az SAP a megszorítások helyett az újítást választotta, kiveszi részét ebből az innovációból.

 

 

 

 

Az SAP SAPPHIRE 2011 nyitó előadását követő sajtótájékoztató Madridban

Az SAP innovációjával négy területre összpontosít: az üzleti alkalmazáscsomagok alkotják az alapot, amelyre a mobilitás, a felhő és az in-memory adatbázis-technológia terén zajló fejlesztések építenek. A szoftvercég esetében az ERP csomagok klasszikus termékkört alkotnak, abban az értelemben, hogy fejlesztésük 40 éves hagyományokra tekint vissza, de megújulásuk folyamatos. Az SAP Business One, a kis- és középvállalatoknak kínált szoftvercsomagot ma már több mint 32 ezer cég használja világszerte, és közülük másfél ezren a termékfejlesztés folyamatában is aktívan részt vesznek.

Idén megújult a nagyvállalatoknak szánt SAP Business Suite 7i üzleti szoftvercsomag is, amely több mint 120 új funkcióval bővült, és megjelent a SAP BI 4.0, a cég legfejlettebb üzleti intelligencia megoldása, amely in-memory, közösségi és mobil képességekkel bír.

Felhő és mobilitás

Az SAP felhő alapú megoldása, a Business ByDesign tavaly került a piacra, ma már több mint 700 vállalat használja. A cloud vonatkozásában a SAP termékstratégiájában kétféle megközelítést alkalmaz: az egyiket a teljes üzleti szoftvercsomagot a felhőben használó vállalatok igényei formálják, a másik üzletági megoldásokat ölel fel. Utóbbiak esetében a funkciók egy része felhő szolgáltatásként működik, a helyben telepített szoftvercsomaggal integrálva. Az SAP idén három ilyen üzletági megoldást mutatott be az értékesítés, a továbbképzés és az útiköltség-elszámolás támogatására.

Jim Hagemann Snabe előadásában a nemrégi akvizícióra is utalt, amellyel a Crossgate felhő alapú, vállalatközi kollaborációs szolgáltatásokat adó megoldása is az SAP portfóliójába került.

Az SAP mobil platformja, a Sybase a korábbi felvásárlás óta már háromszor megújult, miután az SAP egyre szorosabban integrálja üzleti szoftvereivel. Az innováció ezen a területen egy pillanatra sem állhat le, a mobil eszközök folyamatosan fejlődnek, és ez csak naprakész, fejlett szoftverplatformmal követhető, mondta a vezérigazgató.

Az SAP eddig több mint 30 mobil alkalmazást készített Sybase mobil platformon, partnerei pedig 200-nál többet. A SAPPHIRE 2011 nyitó előadásának közönsége az egészségügy számára fejlesztett mobil alkalmazást láthatta egy videóbejátszás erejéig, amellyel a Charité kórház tableteken éri el az elektronikus páciensek adatait, a vizsgálatok eredményét, így azokat az orvosok nemcsak egymás közt, hanem a betegekkel is meg tudják osztani helyben, a vizitek során.

Adattárház a memóriában

Az SAP HANA (High Performance Analytics Appliance) memória lapú (in-memory) adatbázis technológiája a leggyorsabban fejlődő terület a szoftvercégen belül. Az elmúlt 16 hónapban az SAP több mint 20 HANA accelerator szoftvert mutatott be - ezen programokkal az üzleti alkalmazáscsomagok olyan funkcióit lehet áttölteni HANA-ba, amelyek hagyományos adatbázis technológiával időigényes művelet-végrehajtással járnak, nem szoftvertervezési hiba, hanem a dolog természete miatt. A kontrolling területén ilyen például a rendkívül összetett nyereségesség-számítás, amely 3-4 órát is igénybe vesz, SAP HANA-val viszont másodpercek alatt lefut, így a vállalat azonnal láthatja, hogy hol és miként termelhet nagyobb profitot.

Az SAP HANA ráadásul egyszerű módon implementálható, mindössze 2 két nap alatt működésbe helyezhető, ami Jim Hagemann Snabe szerint jól illusztrálja az SAP szoftverfejlesztéseinek két nagy erényét. A vezérigazgató utalt rá, hogy a HANA következő megjelenési formája az Orange kódnéven fejlesztett megoldás lesz, amely egy egész adattárházat memórián belül futtat majd, kiváltva azt az összetett és lassú infrastruktúrát, amelyet jelenleg több mint 12 ezer adattárház használ világszerte.

Az innovatív megoldások gyorsabb és széles körű piacra vitele érdekében az SAP szolgáltatási üzletágát is megújítja. Európában például most indul az a program, amelyben a felhasználók az eddigieknél rugalmasabban határozhatják meg, hogy IT projektjeik mely szakaszába és milyen módon kapcsolódjanak be az SAP tanácsadói.

Idén az SAP SAPPHIRE-ral egy időben és azonos helyszínen zajlik az SAP TechED 2011 fejlesztői konferencia is, amely már kedden megnyitotta kapuit. A két rendezvény előadásai csütörtökön zárulnak a spanyol fővárosban.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.