Hirdetés
. Hirdetés

Az S&T a UNITIS új tulajdonosa

|

A UNITIS Rendszerház Zrt. részvényeit 100 százalékban felvásárló új szakmai befektető az S&T System Integration & Technology Distribution AG.

Hirdetés

A UNITIS a nagyvállalatok SAP rendszereinek kiépítése mellett üzleti tanácsadói és egyedi alkalmazásfejlesztői tevékenységéről, informatikai infrastruktúra megoldásairól, létesítménygazdálkodási és mérnöki rendszerek megvalósításáról, továbbá pályázati koordinációs tevékenységéről ismert. A két vállalat szolgáltatásainak palettája és ügyfélportfoliója így előnyösen kiegészíti egymást. Ezek a szinergiák az S&T Magyarország Kft. és a UNITIS Rendszerház Zrt. integrációjával jól kiaknázhatóvá válnak.

- A UNITIS megvásárlásával a bécsi tőzsdén jegyzett S&T Csoport egy újabb területen erősíti meg jelenlétét az SAP-piacon, méghozzá a régió egyik legfontosabb piacán, Magyarországon, ahol az IT-szolgáltatás egyik vezető szereplőjévé válhat - mondta Christian Rosner, az S&T AG vezérigazgatója.

Az S&T csoport termékportfoliója üzleti megoldásokból, nagyvállalati rendszerekből és menedzselt szolgáltatások áll, a közép-kelet-európai térség vezető informatikai megoldásszállítója és szolgáltatója Svájctól Oroszországig tizenkilenc országában képviselteti magát leányvállalataival. A UNITIS szolgáltatásai jellemzően az üzleti megoldások csoportjába illeszkednek. Az akvizíció eredményeként a UNITIS-ból az S&T-hez csatlakozó 110 fővel több mint 700-ra növekszik a régióban a szoftvermegoldások üzletágban foglalkoztatottak száma, az S&T magyarországi létszáma pedig meghaladja a 160 főt.

Az S&T korábbi akvizícióihoz hasonlóan a UNITIS menedzsmentje továbbra is aktív szerepet vállal az üzletmenet továbbvitelében, előmozdításában, a vállalat eddigi tulajdonosai az új cég vezetőségének is meghatározó tagjai lesznek.

A UNITIS menedzsmentje nagy lehetőségként és kihívásként tekint az akvizícióra. Az egyesülés jelentős mérföldkő a társaság számára, mivel olyan stabil pénzügyi háttérrel rendelkező, nemzetközi cégcsoport tagja lesz, amely jól ismeri a régió és az egyes közép-kelet európai országok helyi sajátosságait. E nemzetközi vállalatcsoport meghatározó részeként a UNITIS előtt minden eddiginél nagyobb üzleti lehetőségek nyílnak.

- A UNITIS vezetői személyes elkötelezettséget éreznek az iránt, hogy az új keretek között továbbvigyék mindazokat a megkülönböztető értékeket, melyek jelenlegi és jövőbeni ügyfeleik számára kiemelkedően fontos hozzáadott értéket jelentenek - mondta Varga László, a UNITIS vezérigazgatója, az S&T Magyarország leendő vezérigazgatója. - A nemzetközi normák szerint felépülő vállalati kultúra elemeit számos külföldi projektünk megvalósítása során már korábban is alkalmaztuk. Egy nemzetközi vállalatcsoport tagjaként ezek az elemek most napi szinten is belső működésünk szerves részévé válnak. Biztos vagyok benne, hogy ennek a fejlődésnek az eredményeit ügyfeleink is megelégedéssel fogadják majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.