Hirdetés
. Hirdetés

Bejegyezték az Adobe PDF szabványt

|

ISO-nyilvántartásba került az Adobe PDF szabvány, ezzel megszűntek az Adobe kizárólagos jogai a PDF formátum felett.

Hirdetés

Stephen Partridge, az Adobe Acrobat üzleti fejlesztési menedzserének az Adobe Blogson futó naplójában megjelent hír szerint az Internation Organization for Standardization (ISO) által már korábban elfogadott Adobe PDF formátumot ISO32000-ás szám alatt most bejegyezték.

A PDF ISO szabvánnyá válása egyben azt is jelenti, hogy az Adobe ezentúl nem gyakorol kizárlólagos jogot a formátum felett - ezentúl csak egyik implementálója lesz a szabványnak. Azonban James King, a PDF architektúrát felügyelő Adobe vezető programozó elmondta, hogy az Adobe részt fog venni azokban az ISO bizottságokban, amelyek a formátum jövőjével foglalkoznak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.