Hirdetés
. Hirdetés

Bejött a Nintendo-nak a 3DS-ek leárazása

|

Óriásit ugrottak a konzol eladási mutatói a múlt heti leárazás óta.

Hirdetés

Nintendo 3DS konzol
Nintendo 3DS konzol
Japánban augusztus 11-től kapható az akciós 3DS; a 40%-os leárazással már 15 ezer yenért (195 dollárért) hozzáférhető a konzol, a korábbi 25 ezer yen helyett. Ennek köszönhetően 214.821 3DS-t adtak el augusztus 8-a és 14-e között - derül ki a japán játékmagazin-kiadó, az Enterbrain híréből.

Az eddigi eladási mutatókra visszatekintve a második legerősebb hetet zárta a 3DS, a megjelenést követő februári hét után. Az első héten eladott 371.326 konzol után csak gyatra eladási eredményekről számolhatott be a gyártó. A Nintendo legfeljebb titkon reménykedhetett ekkora sikerben, ugyanis - a leárazáson kívül - semmi nem indokolta augusztus közepén az eladási ráták ilyen szintű megugrását.

A siker nem végleges
Egy időre fellélegezhet a konzolgyártó, mert ilyen eladási eredmények mellett biztosan nem kerül le az üzletek polcairól a 3DS - legalábbis Japánban nem. Ám meglehetősen sovány repertoár a Super Mario 3D Land, Mario Kart 7, Star Fox 64 3D, és a Sonic Generations.

Előbb-utóbb - a karácsonyt megelőző bevásárlási dömpingig mindenképp - ildomos lenne több játékot elérhetővé tenni a konzolra ahhoz, hogy a Nintendo piaci helyzete tényleg megszilárduljon.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.