Hirdetés
. Hirdetés

Beperelték a Tesla-t a kaliforniai gyárban uralkodó rémálomszerű körülmények miatt

|

Füttyögés, cicázás, eltűrt fizikai és lelki zaklatások.

Hirdetés

Egy volt Tesla-alkalmazott beperelte a céget, azt állítva, hogy "féktelen szexuális zaklatást" tapasztalt abban a gyárban, ahol dolgozott, miközben kupleráj-szerű körülményeket írt le.

Jessica Barraza volt Tesla-alkalmazott csütörtökön nyújtott be keresetet a Tesla ellen, azt állítva, hogy cicahívogatásoknak és "agresszív fizikai érintéseknek", valamint egy sor nem megfelelő megjegyzésnek volt kitéve, amikor az autógyártó kaliforniai Fremontban lévő gyárában dolgozott - számolt be a Washington Post.

Hirdetés

A Postnak adott interjújában Barraza azt mondta, hogy többször sértegették a munkahelyén, többek között a fizikai megjelenése miatt. A zaklatások közé tartozott az is, hogy egy vezető beosztású alkalmazott sms-ben ajánlatot tett neki.

Barraza azt állította, hogy egy munkatársa egyszer a derekánál fogva felkapta és magához szorította. Egy másik esetben egy férfi munkatársa "a combjai közé dugta a lábát, amikor az ebédből jött vissza", és a Postnak azt mondta, hogy ez volt az "utolsó csepp a pohárban".

Miután szeptemberben és októberben két panaszt nyújtott be a humánerőforráshoz, amelyekkel állítása szerint nem foglalkoztak, ezt követően a kaliforniai tisztességes foglalkoztatásról és lakhatásról szóló törvény alapján pert indított az Alameda megyei felsőbíróságon.

Barraza keresetében "a Teslánál elharapózó szexuális zaklatásról" írt, beleértve a "rémálomszerű körülményeket" és egy olyan gyárat, amely inkább hasonlít egy "durva, primitív építkezés helyszínére vagy egy piroslámpás negyedre, mintsem egy élvonalbeli vállalatra a haladó San Francisco-i öböl szívében".

Az állítólag a gyárban tapasztalt visszaélések miatt poszttraumás stressz-zavarok alakultak ki nála, állította Barraza.

Egy másik alkalmazott, Alisa Blickman azt állította, hogy a férfi alkalmazottak "friss húsként" kezelték a női dolgozókat, és "számrendszerrel" rangsorolták vonzerejüket. Blickman, aki egy olyan ülésgyárban dolgozik, amelynek közelében Barraza a Model 3-on dolgozott, szintén HR-panaszt nyújtott be, bár továbbra is a vállalat alkalmazásában áll, jeleneleg a Covid-19-hez kapcsolódóan szabadságon van.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.