Hirdetés
. Hirdetés

Besokallt a Zoom

|

Valószínűleg a nagy terhelés miatt, de az is lehet, hogy biztonsági megfontolásokból immár nem regisztrálhatnak a Zoom ingyenes szolgáltatásába a kínai egyéni felhasználók.

Hirdetés

A koronavírus-járvány egekbe repítette a Zoomot, ahogy egyik napról a másikra világszerte rengeteg ember kényszerült otthonról dolgozni. A hirtelen megnövekedett népszerűség gyorsan előhozta a videokonferencia app gyermekbetegségeit, a biztonsági és adatvédelmi hiányosságokat.

Hirdetés

A vállalat nagyon igyekezett, hogy minél előbb kijavítsa a hibákat, és most úgy tűnik, enyhíteni akarja a felhasználók számának gyors növekedése miatt rá háruló terheket. Erre utal. hogy a hatalmas népességű Kínában már nem csatlakozhatnak a platformhoz a szolgáltatást ingyenesen igénybe venni kívánó egyéni felhasználók, a Zoom itt már csak a cégként regisztrálókat és a fizetős konstrukciót választó otthoni usereket engedi be a világába.

Biztonsági szakértők szerint a korlátozásnak nem kizárólag a kapacitáshiány lehet az oka, hanem annak elkerülése is, hogy a konferencia-forgalom kínai szerverekre kerüljön, korábban ugyanis nagy felháborodást váltott ki, és komoly biztonsági aggályokat okozott, hogy egyes hívásokat Kínán keresztül bonyolította a Zoom. Szerepelhet az okok között az Egyesült Államok és Kína közötti feszültségek felerősödése is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.