Hirdetés
. Hirdetés

Bevásárolta magát az ujjpiacra a high-tech művégtaggyártás izlandi királya

|

A CAD és az új gyártási eljárások lehetővé teszik olyan pótlások kialakítását, amelyek bizonyos képességekben még felül is múlják az eredetieket.

Hirdetés

A reykjavíki Össur bejelentette, hogy felvásárolta az amerikai székhelyű, orvosi eszközöket gyártó Naked Prosthetics céget. Az amerikai társaság az ujj- és részleges kézamputációval élők támogatására szakosodott, ellátva őket kiváló minőségű, funkcionálisan a legmagasabb színvonalú ujjprotézisekkel, amivel sokat javít az életminőségükön.

A művégtagok fejlesztése ma már igen kifinomult technológiai feladat, hiszen a fejlődés annak határára jutott, hogy e kiegészítések ne pusztán mechanikus toldalékok legyenek, hanem az agyból érkező elektromos impulzusok hatására mozogjanak, és végezzék el azt a feladatot, amelyet a természetes mozgásszerveink.

Hirdetés

A Naked Prosthetics a protézisei is lehetővé teszik, hogy az emberek visszatérhessenek a munkába, és újra azt csinálhassák, amit szeretnek. A vállalat állítása szerint a mechanikus eszközöket egyedileg tervezik, hogy utánozzák az ujj természetes mozgását. A Naked Prosthetics termékei még nem agyvezéreltek, de úgy tervezik őket, hogy az ujj természetes mozgását utánozzák, és az ujjcsonkok irányítják őket.

Technológiai fejlődés nélkül azonban ezek a kiegészítések nem létezhetnének. A CAD és az új gyártási eljárások lehetővé teszik olyan ujjpótlások kialakítását, amelyek bizonyos képességekben még felül is múlják az eredeti ujjakat. Például meg lehet velük fogni nagyon forró dolgokat, ellenállnak bizonyos vegyianyagoknak, vagy nem számít, ha kalapáccsal rájuk csapnak. Ezért nem csak a munkába való visszatérést segítik, hanem pszichés támogatást is nyújtanak a sérülteknek, akik nem érzik magukat értéktelenebbnek a balesetük után.

Bob Thompson, a Naked Prosthetics vezérigazgatója elmondta, az Össurral való munkától azt várja, hogy tovább bővítsék a részleges kézprotézisek piacát, és a missziójuknak megfelelően minél több ember számára tegyék lehetővé a megszokott életükhöz való visszatérést. Ennek része a napi feladatok elvégzése előtt fennálló akadályok megszüntetése, a munkahely megtartását lehetővé tévő orvostechnológiai eszközökkel való támogatás és az aktív életmód ösztönzése. Magyarán akkor lesznek elégedettek, ha ezek az emberek úgy élnek tovább, mintha nem érte volna őket baleset.

A vállalat jelenleg négy eszközt gyárt az ujj részleges vagy teljes elvesztésének pótlására. A vállalat klinikákkal, független protézisgyártó cégekkel, orvosokkal és sebészekkel dolgozik együtt, hogy "egyszerű, elegáns és a mindennapi használatra teljesen működőképes" protéziseket hozzon létre.

Az Össur közleményében azt állítja, hogy ez a felvásárlás alapvető szükségletet elégít ki azoknál a betegeknél, egy korábban elhanyagolt, de egyre növekvő demográfiai csoportnál, akik elvesztették az ujjaik és kezük egy részét vagy egészét. Az Össur szerint ez az ügylet javítja az társaság világméretű felső végtagi termékkínálatát, és lehetővé teszi, hogy nagyobb számú amputált személyt szolgáljon ki, akik korlátozások nélküli életet szeretnének élni.

Sveinn Solvason, az Össur elnök-vezérigazgatója szerint a Naked Prosthetics olyan funkcionális és kiváló minőségű ujjprotéziseket fejlesztett ki, amelyek kiegészítik termékportfóliójukat, és fontos választékkal bővítik felső végtagi termékkínálatukat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.