Hirdetés
. Hirdetés

Bill Gates a Kommunista Párt listáján

|

A világ leggazdagabb embere Karl Marx és Nyikita Hruscsov társaságában virít az egyik kínai állami (párt)lap internetes kiadásának toplistáján.

Hirdetés

Gates, aki évek óta vezeti a Forbes magazin a világ legtehetősebb embereit sorba állító listáját, most új társaságba keveredett a People's Daily Online jóvoltából. A Kínai Kommunista Párt lapjának internetes kiadása "Ötven külföldi, aki legnagyobb hatással volt a modern kori Kína fejődésére" címmel felsorolásszerűen gyűjtötte össze a jeles szemályiségeket, fontossági sorrendet nem állapított meg közöttük. Az ötvenes listára való felkerülés alapvető követelménye volt, hogy a jelölt az 1840 óta tartó időszakban "kétséget kizáróan megjelenítse azokat az epokális folyamatokat, melyek során Kína összeütközött a külvilággal."

A híres és hírhedt figurák között találhatjuk Marxot, Lenint és Sztálint, bár Gates valószínűleg inkább Darwint és Einsteint hozza fel szívesebben példaként, ha újdonsült társairól kérdezik. Arról, hogy a mezőny egyetlen valódi technológusa otthonosan érezze magát a listán, a kosaras Michael Jordan, a filmrendező Steven Spielberg vagy Harland Sanders, a Kentucky Fried Chicken (KFC) alapítója gondoskodik.

A Microsoft-vezérben persze felmerülhet a gyanú, hogy a bírálóbizottságban ott ültek a nyílt forrás mozgalom (Open Source Movement) harcosai vagy éppenséggel maga Larry Ellison, az Oracle vezérigazgatója. Ki más is sorolhatta volna őt az észak-koreai diktátor Kim Ir Szen, Hirohito császár vagy Okamura Yasuji mellé, aki második világháborúban a japán erőket vezette Kínában, és a mai napig az ország történelmének egyik leggyűlöletesebb alakja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.