Hirdetés
. Hirdetés

Bill Gates vagyona túlterheli az adóhivatal gépeit

|

A világ leggazdagabb embere, Bill Gates olyan bődületes magánvagyonra vonatkozó adatokkal rendelkezik, hogy azokat az amerikai adóhivatal képtelen feldolgozni hagyományos számítógépeivel - egy speciális, dedikált gépet kellett üzembe állítaniuk a Microsoft-vezér adózásának kezelésére.

Hirdetés

A Microsoft alapítója elárulta, hogy az Egyesült Államok adóhivatalának speciális számítógépet kellett igénybe vennie személyes vagyonára vonatkozó adatainak feldolgozására, mert az olyan óriási összegeket tartalmaz.

"Az adóbevallásomat egy külön erre a célra összeállított számítógépen tárolja az adóhivatal, mert az intézmény szabványos gépei nem képesek megbirkózni a nagy számokkal." - mondta egy lisszaboni sajtótájékoztatón - "így hát eddig folyamatosan kaptam a figyelmeztetéseket, amik szerint ezt vagy azt nem fizettem be, pedig csak épp az egyik számítógép nem látta egy másik számítógépről történt kifizetést. Aztán pár nap múlva jön egy másik levél, amelyben sűrű bocsánatkérések közepette leírják, mennyire sajnálják, hogy valami hiba csúszott a rendszerükbe."

A Forbes magazin jelentése szerint Gates magánvagyona meghaladja a 47 milliárd amerikai dollárt. Feleségével együtt évek óta működtetik alapítványukat, melynek segítségével összesen 29 milliárd dollárt osztottak már szét a rászorulók között. Ezzel első helyen állnak az adományozott összeg tekintetében.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.