Hirdetés
. Hirdetés

Biztonságban az Invitech Solutionsnél

|

Korszerű hálózati infrastruktúra, tevékeny részvétel ágazati projektekben, Magyarországon egyedülálló minősítéssel rendelkező adatközpont - erre számíthatnak azok a vállalatok, amelyek az Invitech Solutions szolgáltatásait veszik igénybe.

Hirdetés

Jóllehet a felhőszolgáltatások hazai elterjedtsége még elmarad a nyugat-európai szinttől, az olló érzékelhetően zárul. A cégek - látva az adatrobbanást, továbbá felismerve az adatbányászatban és az adatelemzésben rejlő üzleti lehetőségeket - egyre nyitottabbak az innovatív megoldások, így például a felhő, illetve a kiszervezett informatikai infrastruktúra iránt. Az Invitel Csoporthoz tartozó Invitech Solutions felismerte a trendet, és a gazdasági élet szereplőinek igényeihez igazította tevékenységét, fejlesztéseit és szolgáltatásait.

Hirdetés

Háttérinfrastruktúra az 5G-hez
Meghatározó lépés volt, amikor a vezetékes távközlésben betöltött szerepéről, valamint IT-szolgáltatásairól ismert társaság belépett az 5G-koalícióba. - Bár 5G alatt leegyszerűsítve a mobiltechnológia következő generációját értjük, ennek gerincét továbbra is a vezetékes infrastruktúrák adják majd. Magyarországon már ma is az Invitech Solutions működteti az egyik legkiterjedtebb országos optikai gerinchálózatot, így - habár közvetve, de - szereplői vagyunk a mobilpiacnak is. Az 5G-protokoll bevezetése a sávszélesség radikális növekedése miatt újabb adatrobbanáshoz vezet, számos szolgáltatáshoz elengedhetetlen a rendkívül kis válaszidő és az ezzel együtt járó hatalmas adatforgalom. Mindennek egyik alapfeltétele a korszerű vezetékes háttér-infrastruktúra. Mi már most rendelkezünk ezzel, és természetesen vannak további fejlesztési terveink is. Magától értetődő tehát, hogy részt veszünk az 5G-koalícióban - fogalmaz Javorniczky Áron, az Invitech Solutions operatív vezérigazgató-helyettese.

Javorniczky Áron, az Invitech Solutions operatív vezérigazgató-helyettese

Jó megoldás lehet a hibrid rendszer
A korszerű optikai hálózat rendelkezésre bocsájtása mellett az Invitech Solutions bekapcsolódik több ágazati kezdeményezésbe, több "okos" projektbe is. Rendkívül ígéretesnek tartják például a különféle mezőgazdasági alkalmazásokat, a városi lét modernizációját, de említhetjük a közműszektort vagy a pénzintézeteket is.

- Minden területen kényes pont a félelem a felhőszolgáltatásoktól. A vállalatok egy része még ragaszkodik a saját tulajdonú IT-infrastruktúrához, ez azonban csak akkor jelent problémát, ha kizárólagosan saját eszközökben gondolkoznak. Ha bizonyos részeket házon belül tartanak, másokat pedig kiszerveznek, az igenis jó megoldás lehet; a hibrid rendszerek kifejezetten hatékonyan működhetnek. Egyébként azt tapasztaljuk, hogy általánosságban évről évre csökken a helyi infrastruktúrák aránya - fejtegeti Javorniczky Áron.

Az operatív vezető szerint a bezárkózás nem megoldás a biztonsági kihívásokra. Egy vállalatnak, amelynek nem fő profilja az IT-feladatok ellátása, egyre inkább nehézséget jelent az infrastruktúra üzemeltetése. Azok a rendszerek, amelyeket nem tartanak naprakészen (amelyekre például nem telepítik a legújabb frissítéseket), könnyen támadás áldozataivá válhatnak. Figyelemreméltó, hogy az Invitech Solutions által üzemeltetett ügyfél-IT-infrastruktúrákat és -hálózatokat idén még egyetlen sikeres támadás sem érte.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a saját informatikai rendszer kialakítása költséges beruházás, ami sokszor csak évek múlva térül meg. Az is előfordulhat, hogy az az infrastruktúra, amely megvásárlásakor korszerűnek számított, még a megtérülési idő lejárta előtt elavul. Nem fordulhat elő ez a kellemetlen helyzet, ha a vállalat bérli az infrastruktúrát, illetve az IT-szolgáltatásokat.

Magyarország legbiztonságosabb adatközpontja
Az IT-piacon tapasztalható trendekhez, valamint saját jövőképéhez igazodva bővítette adatközpontját a közelmúltban az Invitech Solutions. Céljuk az volt, hogy a rendelkezésre állásra vonatkozó szigorú nemzetközi előírásoknak és szabványoknak mindenben megfelelő, a legkorszerűbb biztonsági rendszerekkel ellátott létesítményt valósítsanak meg. Törekvésüket az adatközpontokat világszerte minősítő Uptime Institute azzal ismerte el, hogy a tervdokumentációk alapján a szerverparknak - Magyarországon elsőként - TIER III-as minősítést adott. Ettől kezdve az Uptime Institute garanciát vállal arra, hogy az új egység megfelel a vonatkozó TIER-szint előírásainak. Ez lényegében azt jelenti, hogy a szolgáltatást igénybe vevő cégek számára ma az Invitech Solutions garantálja a legmagasabb szintű minősített biztonságot és rendelkezésre állást az országban.

TIER III - RITKASÁG A RÉGIÓBAN
A TIER III tanúsítás értelmében az Invitech Solutions adatközpontjának több mint ezer négyzetméteres új, DC10-III egységében karbantartás, berendezéscsere vagy bármilyen más, nem üzemszerű állapot esetén is garantáltak a szolgáltatási paraméterek, ugyanis minden aktív eszközből tartalék áll rendelkezésre. Emellett a tanúsítás előírja minden ellátási útvonal - például az adatátvitel, a villamosenergia-betáplálás vagy a hűtés - redundanciáját. Számos nemzetközi cég, főleg pénzintézet követel meg ilyen magas szintű elvárásokat. A Magyarországgal szomszédos államokban mindössze három olyan létesítmény található, amely egyáltalán rendelkezik Uptime-minősítéssel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.