Hirdetés
. Hirdetés

Biztonságos e-mailt ígér a MEGA

|

A vállalat kénytelen lehet a jövőben Európába migrálni a teljes infrastruktúráját.

Hirdetés

Nem áll jól a biztonságos levelezőszolgáltatások szénája, hiszen a héten a Lavabit és Silent Circle egyaránt leállította a releváns ajánlatát, bár előbbi konkrétan az amerikai kormány nyomására húzta le a rolót, utóbbi viszont elővigyázatosságból kaszálta el ezen termékét. Házi módszerekkel természetesen továbbra is megoldható a biztonságos levelezés, ám a teljesen átlagos netezők számára a jelenleg rendelkezésre álló lehetőségek nehezen használhatóak.

Hirdetés


Az év elején elindult fájlmegosztójával nagyfokú adatbiztonságot ígérő MEGA vezérigazgatója nemrég a ZDNetnek adott interjújában elmondta, hogy a vállalat már gőzerővel dolgozik egy bárki által használható, erősen titkosított e-mail szolgáltatáson. A felhasználók levelei végponttól végpontig kódolva lesznek, ráadásul magukon a szervereken is csak rejtjelezett formátumban lesznek tárolva az adatok, így elvileg az üzemeltetők sem tudnak majd beleolvasni az e-mailekbe.


Sajnos Vikram Kumar várható indulási dátumot nem tudott mondani, hiszen nagyon trükkös az implementáció, ám jelenleg első számú prioritás a szolgáltatás elindítása. Viszont azt közölte, hogy Új-Zéland egyes politikusai jelenleg olyan törvények kidolgozásán fáradoznak, amelyek lehetetlenné tehetik a felhasználóknak megígért teljes titkosság fenntartását; problémás törvények elfogadása esetén kénytelenek lesznek a MEGA komplett infrastruktúráját Európába – például Izlandra – költöztetni.


Kim Dotcom cégének kiszolgálói jelenleg Európában és Új-Zélandon találhatóak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.