Hirdetés
. Hirdetés

Böngésző alapú üzleti alkalmazáscsomag a Google-től

|

Az ingyenes Google Apps for Your Domain nevű szolgáltatás főként olyan kis- és középvállalatok, oktatási csoportok és szervezetek érdeklődésére tart igényt, amelyek a jövőben jelentős növekedésre számítanak.

Hirdetés

A szervezetek mától már fel is iratkozhatnak a Google új szolgáltatásának béta verziós kipróbálására. A csomag tartalmazza a népszerű Gmail (e-mail), Google Talk (azonnali üzenetküldő), Google Calendar (naptár) és Google Page Creator (webszerkesztő) alkalmazásokat.

Matthew Glotzbach, a cég vállalati részlegének termelési vezetője elmondta, hogy a későbbiekben további elemekkel is bővül majd a szolgáltatás. Noha konkrétumokkal nem szolgált, feltételezhető, hogy elsősorban a Google új online szövegszerkesztő és adatbáziskezelő alkalmazásairól van szó. A szolgáltatás alapja az AJAX (Asynchronous JavaScript + XML), mely röviden egy webfejlesztési technika interaktív webalkalmazások létrehozására. A weblap kis mennyiségű adatot cserél a szerverrel, így a lapot nem kell minden módosítás alkalmával újratölteni. Ez növeli a honlap interaktivitását, sebességét és használhatóságát is.

Rajen Sheth termékmenedzser szerint a Google Apps for Your Domain célja, hogy új értelmet adjon az együttműködés szónak az üzleti kommunikációs szolgáltatások tekintetében. "Noha komoly versenytársaink vannak a területen, bízom benne, hogy a felhasználók figyelmét felkelti majd az általunk képviselt friss szemlélet" - fogalmazott Sheth. A szóban forgó újszerű szemlélet szerint az adattárolás és a programok futtatása a Google szerverein történik, a felhasználó szervezetek azonban saját domainnévvel rendelkezhetnek, testreszabhatják a grafikus kezelőfelületet. Az egész lényege, hogy az ügyfeleknek nem kell saját infrastruktúrát telepíteniük (és karbantartaniuk) az összes benne foglalt funkció ellátására, ez pedig a hatékonyság növekedésén túl komoly megtakarításokat is eredményezhet.

Állítólag még az idén megjelenik majd az alkalmazáscsomag nagyvállalati és kormányzati változata is, ezek azonban már nem lesznek ingyenesek. A díjért cserébe az ügyfelek kibővített funkciókat és technikai háttértámogatást kapnak majd a cégtől. A Google tervei szerint a szolgáltatás nemsokára önálló szoftverplatformmá válik majd. Ezzel a Microsoft alkalmazásainak vagy például az IBM Notes együttműködést támogató alkalmazáscsomagjának babérjaira törhet, bár erről sem a Google, sem a többi érintett nem fogalmazta még meg a véleményét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.