Hirdetés
. Hirdetés

Borzasztó negyedévet zárt a RIM

|

518 millió dollár nettó veszteség, csúszik a BB10, 5000 fős leépítés - szorul a hurok a gyártó nyaka körül.

Hirdetés

Tegnap délután a Thornstein Heins által vezérigazgatott (bár a befektetőket színre lépése óta nagyrészt önhibáján kívül inkább csak vezérizgatott) Research In Motion nyilvánosságra hozta a június 2-vel lezárult, 2013-as első üzleti negyedévének eredményeit.


A dokumentum szerint az előző három hónap során a cég 2,8 milliárd dolláros bevételt ért el, amely 33 százalékos csökkenést jelent az előző negyedévhez képest, így a RIM összességében 518 millió dolláros nettó veszteséggel zárta a kérdéses időszakot – utoljára 8 éve volt deficites a kanadai gyártó. A vállalatnak 7,8 millió okostelefont, és 260 ezer táblagépet sikerült értékesíteni.


Sajnos mindez csak bevezetőül szolgált a rossz hírek sorának: egyrészt Heins állítása szerint sejthető módon az elkövetkező negyedévekben sem kell jobb pénzügyi eredményekre számítani, másrészt hamarosan kénytelenek lesznek 5000 munkavállalójukat meneszteni, harmadrészt pedig előre nem várt szoftveres nehézségek miatt az első BlackBerry 10 rendszert futtató mobiljaik ősz helyett valószínűleg csak 2013 elején kerülhetnek piacra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.