Hirdetés
. Hirdetés

Bővül a Graphisoft Park

|

Háromszorosára bővíti épületállományát a Graphisoft Park. A cég vezetésének tervei szerint osztalék kifizetésére is sor kerülhet a jövőben.

Hirdetés

Nemrég befejeződött a Graphisoft Park SE kiválása a szoftverfejlesztő Graphisoft SE-ből és a társaság részvényeit bevezették a Budapesti Értéktőzsdére. A társaság jelenleg 16000 négyzetméteres épületállománnyal rendelkezik, és ezt a következő kév évben a háromszorosára tervezi bővíteni.

A cég az SAP magyarországi leányvállalatával kötött megállapodása alapján tavaly kezdte meg egy 8000 négyzetméteres irodaépület építését, melynek átadása októberben várható. A következő, 9000 négyzetméteres épületet várhatóan 2007 közepén adják át. A Graphisoft Park jelenlegi területének utolsó épülete még tervezés alatt áll, várható átadása 2008-ban lesz. Az épület helyszínén jelenleg régészeti munka folyik, ennek során az Aquincumi Múzeum rendkívül értékes régészeti leletekhez jutott. Az aquincumi polgárvároshoz tartozó temetőben az eddig feltárt 3500 négyzetméter területen mintegy 560 sírt találtak. Az I. és IV. század közötti időszakban használt temetőben Magyarország eddigi leggazdagabb régészeti lelőhelye található. A sírokból elsősorban kerámia használati tárgyak, fajansz gyöngyök és egyéb nemesfém ékszerek kerültek elő.

A vállalat önálló működésének első, 2006-os töredék évében hozzávetőleg 1 millió euró, 2007-re 5 millió, 2008-ra 6,4 millió, 2009-től pedig évi 7,5 millió euró nettó bérleti díj bevétellel számol a Park jelenlegi területén már felépült, illetve most épülő létesítményekből. A Társaság üzleti tervei szerint a működési költségek, a kamatfizetés és a hiteltörlesztésre, illetve további fejlesztésekre fordítható amortizáció, valamint az adófizetés után fennmaradó nettó nyereséget osztalékfizetésre fordíthatja. Ennek alapján a 2007. évi nettó nyereség után részvényenként 8 eurócent, a következő 4 évben pedig 18, 20, 22 és 25 eurócent osztalék kifizetése képzelhető el.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.