Hirdetés
. Hirdetés

Bővül a magyar informatikai piac

|

Az IDC Magyarország a piac forgalmának 701 milliárd forintra történő emelkedését várja.

Hirdetés

A Világgazdaság pénteki számában Komáromi Zoltán ügyvezető igazgató elmondta, hogy a magyarországi IT-piac a régióban a legnagyobb növekedést produkálta tavaly, 4,2 százalékkal 683 milliárd forintra bővült. A tavalyi teljesítményt a táblagépek kiemelkedő forgalmának és a jelentős kormányzati megrendeléseknek tulajdonítja a szakember, aki az idén azonban már nem számít ilyen teljesítményre, úgy véli, a legtöbb régiós piac jobban teljesít majd a magyarnál.

Hirdetés

Prognózisa szerint a vállalatok informatikai költéseiben továbbra is a mobiltechnológia és a felhő alapú megoldások játsszák majd a meghatározó szerepet.

 

A múlt évi adatok tanúsága szerint az informatikai kiadások 54,3 százalékát adják a hardverek, míg 25,2 százalékát az IT-szolgáltatások és 20,5 százalékát a programok.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.