Hirdetés
. Hirdetés

Bővülő irodai piac

|

Az elmúlt félévben 5,8 százalékkal nőtt a nyomtatók, fénymásolók és a multifunkciós készülékek piaca Európában, Közép-Keleten és Afrikában.

Hirdetés

Összesen 23,4 millió nyomtatót, fénymásolót és irodai multifunkciós eszközt értékesítettek 2007 első félévében Európában, Közép-Keleten és Afrikában, vagyis az EMEA piacon. Ez a tavalyi adatokhoz képest 5,8 százalékos emelkedést jelent - áll a Gartner legfrissebb jelentésében. A Gartner előrejelzése szerint 2007-ben ezen a piacon 54 millió hasonló eszközt értékesítenek.

nyomtato.jpg
Nyomtató-, fénymásoló- és multifunkciós készülékgyártók piaci részesedése

A piac érdekessége, hogy a fénymásolók és multifunkciós irodai eszközök száma meghaladta a nyomtatók számát, ez a két kategória a leszállított eszközök 53 százalékát tette ki. A Gartner szerint a tintasugaras multifunkciós készülékek fogytak a legjobban.

A tintasugaras készülékekről szólva a HP megtartotta vezető szerepét, közel a piac felét tudhatja magáénak. A Kodak is belépett erre a piacra, Németországban és Nagy-Britanniában két multifunkciós készüléket mutatott be. 2007 második negyedévében a HP bemutatta az új Edgeline technológiával felvértezett multifunciós készülékeit, melyek a Gartner szerint végre lehetővé teszik a gyártónak, hogy ezen a területen is sikeres legyen.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.