Hirdetés
. Hirdetés

Búcsút int a HP a PC-piacnak és a szoftverekre koncentrál

|

Szoftver- és infotechnikai szolgáltatóvá válás útján a HP - felvásárolta az Autonomy-t, felhagy a tabletek és okostelefonok gyártásával, és kiszáll a PC-piacról.

Hirdetés

HP
HP

Abbahagyják a webOS termékek gyártását és fejlesztését, különös tekintettel a TouchPad tabletekre és az okostelefonokra, a PC-kkel pedig külön vállalatként foglalkoznának tovább - jelentette be a Hawlett-Packard.

Otthagyja a PC-t az egyik legnagyobb
A Hewlett-Pakard a továbbiakban mindenképp megszabadulna a személyi számítógépekkel foglalkozó ágától. Ha a Personal System Group (PSG) új kezekbe kerül, az mindenképp meghatározó változás lesz a komplett PC-piacon. Ha az egyik legnagyobb gyártó is kiszáll, akkor kérdéses, hogy ezután mit várhatunk a piac többi szereplőjétől. A kisebb PC-vállalatoknak mindenesetre biztató lehet nagy riválisuk pillanatnyi háttérbe szorulása.

Roger Kay, az Endpoint Technikai Társaság elnöke elmondta, hogy a HP PC-részlege az utóbbi időben egyáltalán nem volt jövedelmező. Kay felhívta a figyelmet arra, hogy 2002-ben, amikor a HP 25 milliárdért megvásárolta a Compaq-ot egészen más szelek fújtak. Carly Fiorina, a korábbi vezérigazgató ekkor még így vélekedett: „együtt minden rendben lesz".

Kísértetiesen hasonlít ez a huszárvágás az IBM-éhez, aki 2005-ben eladta a Leonovo-nak azt a részlegét, ahol a PC-termékeket fejlesztették.

Hardverek helyett szoftverek
A leválasztott személyi számítógép üzletág mellett táblagépekkel és okostelefonokkal sem kíván foglalkozni a HP. A hihetetlenül alacsony eladási mutatókat látva szinte biztos volt, hogy a reformokra szükség lesz a HP-nél, ám a webOS felszámolása meglepő hír. Valószínűleg ezzel leáldozott a Palmnak; bár a cégigazgató Leo Apotheker optimistábban vélekedik: „keressük a kiutat, a fejlesztés nem fog leállni".

Egy 10 milliárd dolláros felvásárlást is bejelentett tegnap a HP. A cél a szoftver portfolió növelése. Az Autonomy-val karöltve nem strukturált keresőszolgáltatást fejleszthetnek, amellyel a felhasználók videók, e-mailek és közösségi oldalak bejegyzései között kereshetnek - közölte a Bloomberg.

A HP ilyen üzletpolitikával a hardver üzletágtól kevésbé függő, szoftver és információtechnikai szolgáltatóvá válik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.