Hirdetés
. Hirdetés

Budapesti Műszaki Főiskola - SAP együttműködés

|

Az SAP Hungary Kft. ma újabb, a magyar felsőoktatás fejlesztéséért tett lépést jelentett be, amelynek keretében a vállalatirányítási rendszereket fejlesztő cég magyar leányvállalata és a Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Kara együttműködési megállapodást kötött.

Hirdetés

A megállapodás részeként a Karon SAP Kompetencia Központ létesül, valamint az SAP, mint szoftver oktatása beépül a tananyagba. Az SAP segítséget nyújt továbbá a Kar oktatóinak SAP képzésében is.

A felsőoktatási intézmények és főként az informatikai képzést nyújtó intézmények feladata, hogy élen járjanak a legfejlettebb technológiák megismerésében, azok kipróbálásában, illetve elősegítsék, hogy ezek a technológiák beépüljenek az intézmény kutatásaiba és az oktatásba. A kompetencia központok létrehozásával biztosítható a hallgatók számára, hogy megfeleljenek az információs társadalom kihívásainak. - mondta el a bejelentés kapcsán Magyar Bálint oktatási miniszter.

Dr. Sima Dezső, egyetemi tanár, a Neumann János Informatikai Főiskolai Kar főigazgatója elmondta, hogy a trendeknek megfelelően a Kar oktatásában egyre nagyobb teret kap az alkalmazás-menedzsment és alkalmazás-szolgáltatás elméletének és gyakorlatának korszerű oktatása. Ezért a Kar a tervezett Mérnök informatikus mesterképzésében 2006 őszén Alkalmazás-menedzsment MSc szakirány létesítésére készül, de már ez előtt is elindítja a bevezető kurzusokat az alapképzés keretében. Az SAP Kompetencia Központ célja, hogy az üzleti folyamatokon alapuló vállalati erőforrás tervezés területén piacvezető SAP termékek - a mySAP Business Suite, illetve a kis- és középvállalkozások számára előrecsomagolt SAP Business One - eszközök felhasználásával tegye lehetővé a hallgatók számára az elméleti ismeretek gyakorlatban történő alkalmazását.

A stratégiai együttműködés ugyanakkor szervesen illeszkedik az informatika kulcstechnológiáinak területén a Kar által létrehozott Kompetencia Központok rendszerébe. Az informatika fejlődését meghatározó világcégekkel szoros együttműködésben kialakított Kompetencia Központok elősegítik a legújabb ismeretek és technológiák folyamatos beáramlását az informatikai mérnökképzésbe, és így nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy a Kar a komplex mérnöki feladatok megoldására jól felkészített, kompetens szakembereket bocsásson a felhasználói szféra rendelkezésére.
A most létrehozott SAP Kompetencia Központ további célja az, hogy a Kar tevékenyen részt tudjon vállalni kapcsolódó alkalmazásfejlesztési feladatok megoldásában is.

"A jelen együttműködés megkötésével az SAP célja annak elősegítése, hogy a Kar hallgatói aktuális, naprakész és nem utolsósorban piacképes tudással hagyhassák el az iskolapadot, növelve ezzel elhelyezkedési esélyeiket. Számunkra kiemelkedő fontosságú, hogy a magyar munkaerő minősége a továbbiakban is magas színvonalú maradjon, hiszen épp ez volt a döntő fontosságú motiváló tényező abban, hogy a tavalyi évben az SAP Magyarországon hozta létre tizedik kutató-fejlesztő központját, amely 2006 végére már több, mint 300 magasan képzett diplomásnak ad majd munkát" - nyilatkozta az együttműködés bejelentése kapcsán Vahl Tamás, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Napjainkban a technológia gyors léptékű fejlődése az egyetemek számára is követelményeket támaszt: úgy kell alkalmazkodniuk a legújabb technológiai vívmányokhoz, hogy egyszerre feleljenek meg költséghatékonysági kritériumoknak és a piacképes szakemberképzési igényeknek. Ez utóbbi megköveteli a minőségi oktatást, naprakész tananyagokat, alkalmazkodva a piac igényeihez, miközben az egyetemek, főiskolák köztudomásúan nem rendelkeznek a versenyszférával összemérhető anyagi forrásokkal.
A mySAP ERP rendszernek az oktatásban való meghonosításával az egyetemek, főiskolák számos előnyre tesznek szert:
- A rendszer, komplexitását figyelembe véve, alkalmas arra, hogy a vállalati gazdálkodás minden területén, az adott funkcióhoz kapcsolódó oktatást támogassa, ezáltal a gazdálkodás valamennyi aspektusát egységbe foglalja. Kiváló eszköz annak illusztrálására, hogy egy vállalat hogyan is működik valójában.
- Az SAP rendszer ismerete a hallgatók számára a világ egyik legfejlettebb - mind funkcionalitás, mind architektúra szempontjából - vállalatirányítási szoftverének ismeretét jelenti, ami jelentősen megnöveli a végzett hallgatók munkaerőpiacon való sikeres megjelenését;
- A mySAP ERP rendszer oktatásába prominens tanárokat, üzleti és informatikai gyakorlati szakembereket lehet bevonni, ami növeli, többek között, az egyes tantárgyak presztízsét.
- Egyetemekkel, főiskolákkal és a gazdaság szereplőivel ezen az alapon európai méretű együttműködést lehet kialakítani. Számos rangos piacvezető vállalat, vezető tanácsadó cég alkalmazza a gyakorlatban e rendszert. A felhasználói kör ügyfelei, felhasználói, érdekszövetségei kiterjedt kapcsolatokat takarnak, melyek vérkeringésébe az SAP-n keresztül az oktatási szféra is bekapcsolódhat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.