Hirdetés
. Hirdetés

BYOD 2017: 350 millió alkalmazott használja munkára saját eszközét

|

Egy új piaci jelentés szerint 2017-ig jelentősen megnő azoknak a munkavállalóknak a száma, akik saját okostelefont, tabletet vagy notebookot használnak a munkájukhoz.

Hirdetés

A Juniper Research beszámolója szerint a jelenlegi 150 milliós BYOD tábor 2017-re eléri a 350 milliót, ami a teljes installált fogyasztói kézben lévő tablet és okostelefon bázis 23 százalékát teszi ki.

A high end okostelefonok és tabletek gyors adaptációját erősen támogatja a számítási felhőkben bárhonnan és bármikor elérhető alkalmazások terjedése. A The Mobile Security Strategies: Threats, Solutions & Market Forecasts 2012-2017 (Mobil biztonsági stratégiák: fenyegetések, megoldások és piaci előrejelzés 2012-2017) című tanulmány szerint miközben a BYOD trend üzleti termelékenységi hozadéka elvitathatatlan, de ezzel együtt megnöveli a potenciális biztonsági kockázatokat is. Ez elsősorban abból fakad, hogy a munkavállalók által használt eszközökön gyakran semmiféle biztonsági szoftver nincs, és a cégek anyagai sincsenek védve emiatt.

A jelentés készítője Nitin Bhas megfigyelése szerint miközben a BYOD elkerülhetetlen jelenséggé válik a vállalatok életében, az üzleti folyamatok megkívánják az új végfelhasználói IT-politikák kialakítását és bevezetését, amint új és fontos biztonsági kérdések megjelennek. Az új eszközkezelési politikák és biztonsági intézkedések bevezetése egyszerűen nem késhet – állítja Nitin Bhas.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.