Hirdetés
. Hirdetés

Carl Icahn egyesítené a Dellt és a HP-t

|

A milliárdos befektető még a PC halála előtt mentené meg az iparágat, és Michael Dellt is kirúgná.

Hirdetés

Carl Icahn neve az elmúlt időkből azért lehet ismerős, mert meg szeretné venni a Dellt. A milliárdos befektető most az amerikai PC-ipar másik felére is lecsapna, méghozzá addig, amíg a PC ki nem hal. Icahn azon gondolkodik, hogy egyesíteni kellene a Dellt és a HP-t. Itt persze nem áll meg, ráadásul ezt megelőzően szerinte Michael Dellt is ki kellene rúgni. 

Icahn szerint nagyon fontos, hogy lecseréljék a Dell ügyvezetőjét, ahol kultúraváltás sem ártana. Azt mondja, Michael Dell nem a megfelelő ember a feladatra, és bár okos, de nem neki kellene irányítania a céget. Kihangsúlyozta még az egyesülés lehetőségét is, aminek keretében a Hewlett-Packard neve merült fel többször is, mint megvásárolandó gyártó. 

A PC-ipar Carl Icahn szerint nagy lejtmenetben van, és nem csak a Dellnél. Ennek ellenére rövid távon vonzó befektetés lehet, ugyanis egyelőre szükség van rá, a PC-k nem tűnnek el. Icahn azt mondja, a Microsoft olyanoktól függ egyelőre, mint a Dell vagy a HP, a Dellnek pedig remek lehetőségei vannak a felhővel és az üzleti szektorral kapcsolatban. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.