Hirdetés
. Hirdetés

CES: Nagy felbontású LG mindenjátszó

|

A Las Vegas-i kiállításon bemutatkozott a világ első, nagy felbontású DVD lejátszója, amely a Blue-ray és a HD DVD formátumot is támogatja.

Hirdetés

A Super Multi Blue Player BH100 a nagy felbontású DVD-k lejátszására alkalmas házimozi rendszert kereső felhasználok számára a salamoni döntes lehetőségét kinálja. A nagy felbontású (HD) DVD-k piacán ugyanis megismétlődik a videokazetták és az írható-újraírható CD-k műfajában korábban már lezajlott formátumháború.

A két szabvány mögött felsorakozott gyártok a CES 2007-en is lépten-nyomon demonstrálni igyekeznek elsőségüket. A Blue-ray tábor népesebbnek tűnik (az Apple-től kezdve a Dellen, a HP-n, a Hitachin át a Philipsig, a Panasonicig, a Samsungig és a Sonyig számos neves piaci szereplő ide tartozik), de a HD DVD formátum szószólóinak köre, élén a Microsofttal és a Toshibával, semmivel sem tűnik esélytelenebbnek.

A verseny persze szép dolog, de a felhasználóknak, a filmstúdióknak és a kereskedőknek ettől még nem lesz könnyebb eldönteniük, hogy melyik formátum mellé álljanak. Éppen ezért a jövőben több gyártó is követheti az LG példáját, és mindkét formátumot tamogató eszközökkel jelentkezik majd. A Warner Brothers peldául helyi idő szerint várhatóan ma, azaz kedden jelenti be Total DVD formátumát. A stúdió a hírek szerint arra készül, hogy a jövőben ilyen lemezeken hozza forgalomba filmjeit - Blue-ray és HD DVD formátumú változatban, egyetlen korongon.

A verseny kiélezett voltára - és a piac méretével arányban álló izgalomra - jellemző, hogy még a semleges stratégiának is akadnak bírálói. Szerintük az ilyen hibrid megoldások a némi felár megfizétésere hajlandó felhasználók számára megoldást jelenthetnek ugyan, ez azonban aligha vigasztalja majd a kereskedőket, akik ezentúl kettő helyett háromféle eszközből és nagy felbontású DVD lemezből tarthatnak majd raktárkészletet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.