Hirdetés
. Hirdetés

Computerworld TV: fájlcsere, ahogy a filmesek látják

|

Riportfilmünk az ASVA által rendezett, Herendi Gábor és Árpa Attila filmrendezők részvételével zajló kerekasztal-beszélgetés legérdekesebb pillanatait mutatja be.

Hirdetés

Az idei Moziünnep minden eddiginél színesebb kínálattal várta a filmek szerelmeseit. A korábbi évekhez képest kifejezetten szakmai programokkal is bővült a rendezvénysorozat. Augusztus 31-én az Uránia Kávéházban Kalózok és filmesek címmel, Herendi Gábor és Árpa Attila filmrendezők részvételével kerekasztal beszélgetést rendezett ASVA, azaz az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány. Herendi Gábor és Árpa Attila filmrendezőkön kívül jelen volt Kálmán András, az ASVA igazgatója, és Sár Csaba ügyvéd. A találkozót Kis Gergely, a GKIeNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. Ügyvezető igazgatója moderálta.

A kerekasztal-beszélgetésen a résztvevők megvitatták, hogy vajon a kalózkodás csak Hollywood problémája-e, s hogy miként érinti az illegális kereskedelem a hazai alkotókat, hogyan oszlik meg a bevétel az állam, a kiadó vagy forgalmazó, a producerek és az alkotók között. Szóba került, hol szorít legjobban a cipő, hogy milyen mértékben károsul a Mozi és a legális DVD-piac, s hogy mi az internet szerepe a kalózkodás terjedésében. Felmerült, hogy milyen jogi kérdéseket vet fel a problémakör, milyen szabályozást ír elő a törvény, s ebből mi valósul meg a gyakorlatban, hogy milyen kriminalisztikai aspektusai vannak a kalózkodásnak, illetve mik a gazdasági következményei akár a filmiparra nézve, akár a GDP vonatkozásában.

 

Get the Flash Player to see this player.


 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.