Hirdetés
. Hirdetés

Csalást kiáltanak az Amazon legyőzött dolgozói

|

A levélszavazás ugyan elutasította a szakszervezeti csatlakozást, ám a vesztes fél nem adja fel a harcot.

Hirdetés

Az Amazon átmenetileg legyőzte azokat a munkavállalóit, akik az alabamai Bessemerben szakszervezeti alapszerv megalakításán gondolkodtak, a vesztes fél azonban már a visszavágón dolgozik, és csalással vádolja a munkaadót.

Hirdetés

A kis- és nagykereskedelmi, valamint áruházi dolgozókat tömörítő szakszervezet, a Retail, Wholesale and Department Store Union (RWDSU), amelyhez az Amazon bessemeri alkalmazottai csatlakozni akartak, bejelentette, hogy megtámadja annak a levélszavazásnak az eredményét, amelyen a raktári dolgozók többsége az alapszervezet megalapítása ellen voksolt.

A szakszervezet beadványában azt állítja, hogy az Amazon megtévesztette és megfélemlítette alkalmazottait, és ezáltal megfosztotta őket a szabad választás jogától. A vád szerint az online kereskedelmi óriáscég például kötelező foglalkozásokat tartott, ahol a szakszervezet ellen uszította a dolgozókat, hazudott a szakszervezeti tagsággal járó költségekről, és a raktárban kihelyezett poszterekkel, sőt, feliratos pólókkal is szakszervezet-ellenes propagandát folytatott. Az Amazon egy tisztességtelen trükkjéről mi is beszámoltunk: a cég a raktár felé vezető úton átállíttatta a közeledési lámpákat, nehogy a dolgozók munkába menet leálljanak szakszervezeti szervezkedést folytatni.

A szakszervezeti szakértők ilyen ellenszélben azt is sikernek tekintik, hogy 30 százalék mégis az "igen"-re szavazott. Bár a szakszervezetnek elvileg jogában áll újabb választást kicsikarni, a jelenleg érvényes, nem igazán szakszervezet-barát rendelkezések a jövőben még jobban megnehezítik a győzelmet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.