Hirdetés
. Hirdetés

Csőbe húzzák a YouTube-ot?

|

A Google friss szerzeményével kapcsolatban sokan kaptak vérszemet, egymást érik a megalapozottnak tűnő vagy éppen szánalmas próbálkozások.

Hirdetés

Legutóbb éppen a csővezeték-gyártó gépekben utazó Universal Tube látta meg a szerzőijogi páriaként kezelt videofeltöltő oldalban a lehetőséget, és keresetet nyújtott be a YouTube ellen a "két vállalkozás hasonló webcíme által okozott károk" megtérítését remélve. A cég panaszának alapja, hogy állítólag sok felhasználó elgépeli a www.youtube.com címet, és emiatt a www.utube.com oldalon köt ki. A Universal Tube site-jának látogatottságát a kereset szerint ez a havi 1500 találatról több mint 2 millióra növelte, és az új látogatók mind "feslett és undorító videotartalmakat" kérnek számon a becsületes csőgyárosokon, felborítva ezzel a cég ügyfélkapcsolati rendszerét. Ralph Girkins tulajdonos szerint a Universal Tube oldala már egy évtizeddel a YouTube elindulása előtt is működött, az eltelt időszakban pedig többször is kérték a videofeltöltő szolgáltatás áthelyezését vagy legalább a felmerülő problémákkal kapcsolatos technikai segítségnyújtás finanszírozását. A vállalat ügyvédje most többmillió dolláros kártérítésről beszél.

Eközben az angol Premier League éa a német Bundesliga képviselői is nekiestek a Google-nak, és a kapcsolódó tartalmak eltávolítását követelik a YouTube-ról. Mivel a nevezett bajnokságok képanyagainak internetes jogait más médiumok komoly pénzekért vásárolják meg, Dan Johnson, a Premier League képviselője és a Bundesliga közvetítési jogaival sáfárkodó DFL szerint is a YouTube gyakorlata alapján a vevők joggal kérdőjelezhetnék meg az általuk fizetendő díjak szükségességét.

Mint ismeretes, a YouTube legutóbb már meghátrálni kényszerült egy, a feltöltő szolgáltatást igénybe vevők számára igen fontos kérdésben: Julie Supan, a cég munkatársa a múlt héten úgy nyilatkozott a CNET-nek, hogy a YouTube a jövőben - jogerős bírósági végzés esetén - kiadja a kérdéses tartalmakat feltöltő felhasználók adatait.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.