Hirdetés
. Hirdetés

Csökken a HDD-ipar bevétele

|

A tavalyi évben a katasztrófa következményeit kompenzálták a magas árak.

Hirdetés

2012-ben az áradások következményeként jelentős csökkenést kellett volna elszenvednie a HDD-iparnak az árbevételeit illetően - ezt azonban megakadályozták az ágazat szereplői azzal, hogy komoly áremeléseket hajtottak végre. A helyzetet ma már jobban át lehet látni, ugyanis az árak lassan, de már csökkenésnek indultak.

Az IHS iSuppli elemzőcég szerint a HDD-piac éves bevétele idén 12 százalékkal lesz alacsonyabb, mint tavaly. Az összeg valahol 32,7 milliárd dollár környékén lesz, szemben a tavalyi 37,1 milliárddal. 2014-ben ez az érték még tovább csökkenhet, a szakértők szerint 32 milliárd dollárra.

Az idei év azért jelent majd nagy kihívást az ágazatnak, mert az asztali PC-k iránti kereslet szinte biztos, hogy tovább zuhan, a Windows 8-nak nem sikerült megfordítania eddig a folyamatot.  A notebookokat szintén az a veszély fenyegeti, hogy a felhasználók inkább egy okostelefon vagy tablet megvásárlását részesítik előnyben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.