Hirdetés
. Hirdetés

Csökken az asztali gépekbe szánt AMD CPU-k ára

|

Az AMD csökkenti az egymagos asztali Athlon 64 és kétmagos Athlon 64 X2 processzorainak árát, amelyek 5 és 28 százalék között változnak. A Black Edition sorozat a hobbistákat célozza.

Hirdetés

Az AMD azért szánta rá magát erre a lépésre, hogy kitakarítsa meglévő készleteit a Phenom processzorok közelgő megjelenése előtt. Ezen kívül egy új termék is bekerült a kínálatba, az Athlon 64 X2 5000+ Black Edition. A cég második "Setét Lovasának" órajele 2,6 gigahertz, 1 megabájt másodszintű gyorsítótára van és természetesen AM2 foglalatba illeszkedik. A 65 nanométeres technológiával készülő processzor TDP-je 65 watt.

Az AMD a "Black Edition" termékeit a megszállott hobbistáknak szánja, és hogy vonzóvá tegye számukra, nem zárja le az órajelszorzóját - csakúgy, mint az Intel Extreme Edition processzorainál -, így biztosítva szabad utat a túlhajtásnak. A fekete dobozuk után elnevezett CPU-khoz hűtés sem jár, lévén a cég joggal számít rá, hogy a túlhajtással bíbelődők úgyis valamilyen nagyobb hatásfokú, drágább hűtéssel használják majd azokat. Az áruk viszont lényegesen kedvezőbb a normál változatokhoz viszonyítva, mint az Intel Extreme Edition és normál verziójú processzorainak.

amdblackedition.jpg
AMD Athlon 64 X2 Black Editon CPU. Túlhajtásra szánva.

A lépés nem fogja érdemben érinteni a negyedik negyedévi keresletet, lévén a következő generációs AMD platform hamarosan megjelenik, illetve az AMD egy ideje már áruhiánnyal küszködik. Éppen ezért azt gyanítjuk, hogy a valóságban a teljes termékskálából mindössze néhány termék az, amelyből a cég eladatlan készletekkel rendelkezik.

Táblázatba foglaltuk az AMD új árait, amelyek amerikai dollárban, ezer darabos tételekre értendők.

amd_oktober.jpg

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.