Hirdetés
. Hirdetés

Csökkenő részesedésével is vezet az Intel

|

Bevétele 9,5 százalékkal csökkenve 31,3 milliárd dollár lesz a 2006-os pénzügyi évében, de még mindig a cég vezeti a félvezetőpiacot.

Hirdetés

A Gartner friss jelentése szerint az Intel a 15. egymást követő évben az első a félvezetőgyártók bevétel szerinti rangsorában. Annak ellenére, hogy a bevétele az előrejelzések szerint az előző évihez képest 9,5 százalékkal csökkenve, 31,3 milliárd dollár lesz a 2006-os pénzügyi évében, még mindig ő az első a félvezetőpiacon. Legerősebb versenytársai elsősorban a RAM és a flash memóriák iránti igény növekedésének köszönhetően kétszámjegyű növekedést produkálnak 2006-ban.

A teljes félvezetőpiac a jelentés szerint idén 11,3 százalékkal bővülve 261,4 milliárd dollárra növekedett, amelyből az Intel részesedése 12 százalék, szemben a 2005-ös 14,7 százalékkal. A második helyen álló Samsung Electronics 7,9 százalékot, a harmadik Texas Instruments pedig 4,5 százalékot mondhat a magáénak. A Samsung 12,4 százalékkal, 20,6 milliárd dollárra növelte az éves bevételét, a Texas árbevétele várhatóan 11,9 milliárd lesz, ami 17,4 százalékos éves növekedésnek felel meg. A negyedik helyen lévő Infineon Technologies 10,6 milliárdos bevételt ért el, amely 29 százalékos növekedésnek felel meg egy év alatt.

A Gartner szerint az idei erős bővülés után jövőre lényegesen lassabban növekszik majd a félvezetőpiac, főként a DRAM memóriák és a fogyasztói elektronikai termékek növekvő arányú felhasználása révén.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.