Hirdetés
. Hirdetés

Csökkent a Dell bevétele és haszna

|

A második pénzügyi negyedévben csökkent a Dell nettó bevétele és haszna is, de a cég erős keresletre számít az év második felében.

Hirdetés

A Dell tegnap közzé tette a 2010-es pénzügyi éve második negyedévére vonatkozó eredményeit. Az előző pénzügyi év hasonló időszakához képest mind a bevételek, mind a haszon csökkent. A cég arra számít, hogy az év második felében a gazdaság erősödni fog, így a kereslet is termékeik iránt.

Gyenge, de az előző negyedévnél jobb eredmény
A PC gyártó mindössze 472 millió dolláros nettó haszonra tette szert a július 31-ével lezárult pénzügyi negyedévben. Ez 23 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Az egy részvényegységre jutó haszon 0,24 amerikai dollár volt, igaz az elemzők ennél is rosszabbra számítottak, 0,23 dollárra.

A cég előző negyedéve még ennél is gyengébb volt. Az akkori eredményekhez képest a nettó haszon 63 százalékot, a bevétel pedig 4 százalékot nőtt. A Dell 10,6 milliárd dolláros bevételt produkált, ami 22 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban és a pénzügyi elemzők 12,6 milliárdos előrejelzésétől is elmarad.

A bevételek csökkenése a cég mindegyik szegmensét érinti. A hordozható gépek produkálta bevétel 3,9 milliárd volt, ami 21 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban és ugyanannyi, mint az előző negyedévben, míg az asztali PC-k eladásából 3,3 milliárd folyt be, ami 33 százalékkal alacsonyabb, mint egy éve, de 5 százalékkal több, mint az előző negyedévben.

Michael Dell optimista
A cég alapító-vezérigazgatója optimista az év hátra lévő részével kapcsolatban. Úgy véli, hogyha a jelenlegi trend folytatódik, akkor a cég jobb második félév elé néz, mint amilyen az első volt.

Még júliusban azt hozták nyilvánosságra, hogy az igény a termékek iránt stabilizálódik és a korábban bejelentett, a 2011-es pénzügyi év végére kitűzött, 4 milliárdos költségcsökkentési terv is jó úton halad.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.