Hirdetés
. Hirdetés

Csoportos SMS-küldés Skype-ból

|

Fejlesztés helyett felvásárlással jut a technika birtokába a VoIP kliens.

Hirdetés

A néhány hónappal ezelőtti bejelentéskor, amikor a Microsoft közölte: felvásárolja a Skype-ot, a VoIP szolgáltató jövőjét sokan szkeptikusan látták, hiszen Redmond hiába penget ki 8,5 milliárd dollárt, azaz vette komolyan a klienst fejlesztő, korábban Ebay birtokolta vállalat megszerzését, már rendelkezett házon belül egy kő kemény riválissal. A Microsoft Messenger legalább annyira közismert, mint a Skype, a felhasználói tábor nagyságát illetően pedig mindig is komoly rivalizálás volt a két szolgáltatás között.

Ezek a felhők azonban most mintha oszlani látszanának. Bejelentették ugyanis az első komolyabb előrelépést azóta, hogy kiderült, redmondi tulajdonba kerül a Skype. Igaz, nem belső fejlesztés révén, de hamarosan bővülni fog a kliens tudása, mégpedig csoportos üzenetküldési lehetőséggel. Az SMS-ek egyszerre, csokorban való útnak indítását a GroupMe felvásárlásával fogja adoptálni a Skype.

groupme csoportos sms-küldés
groupme csoportos sms-küldés

A startup már egy ideje kínálja a lehetőséget (ráadásul ingyenesen), illetve konferenciahívási szolgáltatásokat is nyújt mobiltelefonos környezetben. Iphone-ra, Blackberry-re és androidos készülékekre egyaránt elérhető volt a GroupMe fejlesztése, sőt, júliusban Windows Phone 7 platformra is megjelent a lehetőség. Mindemellett okostelefon birtoklása nélkül is használható változatot is kínált a vállalat az Egyesült Államokban.

A megállapodás pénzügyi részletei nem kerültek napvilágra, nyilvánosan nem ismert, hogy mennyit fizettek a new yorki cég bekebelezéséért. A megállapodás részeként a GroupMe marad New Yorkban, korábbi fejlesztőcsapata dolgozik rajta tovább, és megmarad önálló alkalmazás jellege is, derült ki egy blogbejegyzésből. A nagy különbséget az jelenti, hogy immár hozzáférnek a Skype 175 milliónyi, havi rendszerességgel VoIP-ot használó táborához is. Emellett természetesen együtt dolgozik a Skype és a GroupMe az integráció fokozását illetően, ám ezzel kapcsolatban egyelőre nem hangzott el semmi konkrétum.

A Skype előtt egyébként is jelentős platformbővülés áll. A Microsoft nemrég bejelentette, hogy komoly erőforrásokat mozgósított saját termékeit illető bővítésében. Xbox és Kinect kompatibilissé fog válni a rendszer, és természetesen elérhetővé válik Windows Phone alatt is. Emellett a vállalat saját kommunikációs szolgáltatásai (Lync, Outlook, Xbox Live) környezetében is használható lesz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.