Hirdetés
. Hirdetés

Dél-Korea véget vetne az Apple és a Google jutalék dominanciájának

|

Mindkét vállalat 30 százalékos díjat számít fel az alkalmazásfejlesztőknek az alkalmazáson belüli vásárlásokért.

Hirdetés

Dél-Korea egy olyan mérföldkőnek számító törvénymódosítást készül elfogadni, amely arra kényszerítheti az Apple-t és a Google-t, hogy feladják a fejlesztőktől beszedett jutalékok feletti uralmukat.

Bár sok vita folyt eddig is arról, hogy ez a két vállalat túl nagy befolyással rendelkezik-e az alkalmazásboltjaikban az alkalmazáson belüli vásárlásokból beszedett díjak felett, de ez az első alkalom, hogy egy ország határozott lépést tesz ennek megfékezésére. A Reuters szerint egy dél-koreai parlamenti bizottság már megszavazta a módosítást. A parlament ma (augusztus 25-én) adhatja le a végső szavazatokat.

Hirdetés

Az Apple és a Google is 30 százalékos díjat számít fel az alkalmazásfejlesztőknek az alkalmazáson belüli vásárlásokért. Az elmúlt évben azonban az 1 millió dollár alatti bevételek esetében 15 százalékra csökkentették ezeket a díjakat. Mindkét vállalat úgy véli, hogy az alkalmazáson belüli vásárlási módszereik megbízható és biztonságos keretet adnak a fejlesztők számára a pénzkereséshez és a csalások elkerülésére.

A dél-koreai új szabálymódosításra reagálva az Apple azt mondta, hogy ez a lépés veszélyes lehet a felhasználók számára a magánélet szempontjából: Ez a lépés a digitális termékeket más forrásból vásárló felhasználókat csalás veszélyének teszi ki, aláássa az adatvédelmi védelmüket, megnehezíti a vásárlásaik kezelését.

A vállalat hozzátette, hogy ez a lépés kevesebb lehetőséget nyújt a több mint 482 000 regisztrált Apple-fejlesztőnek Dél-Koreában, akik eddig 8,55 billió won (7,3 milliárd dollár) bevételt értek el. A Google Play Store árbevétele is igen magas. A The Korea Times szerint ez a szám tavaly elérte az 5 billió won (4,3 milliárd dollár) értéket.

Az Egyesült Államokban ebben a hónapban kétpárti törvényjavaslatot nyújtottak be, amely az Apple és a Google alkalmazáson belüli fizetési rendszerek feletti dominanciáját kívánja megfékezni az alkalmazásboltokban. A kormányok mellett olyan vállalatok, mint az Epic Games és a Spotify is kritikával illették a tisztességtelen alkalmazásjutalékokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.