Hirdetés
. Hirdetés

Digitális aranyat vitt tőzsdére egy magyar fintech cég

|

Manapság ismét egyre többet ér az arany, a magyar BlockNoteX megoldás azon alapul, hogy a valós nemesfémet Ethereum platformra emeli át. Szóval ez igazi arany, de mégis digitálisan - hogy is van ez?

Hirdetés

Egy uncia arany árfolyama jelenleg 1700 dollár környékén tart, és ez az elmúlt év komoly növekedésének következménye, a nemesfém értéke egy év alatt több mint harmadával nőtt meg. Bár természetesen már túl vagyunk azon a korszakon, amikor a csillogó tömbök jelentették kizárólag a vagyon alapját, az elmúlt időszak gazdasági bizonytalansága következtében újra "divatba jött" a stabilitást és biztonságot jelentő arany. A koronavírus-időszak első hulláma alatt és után olyan szinten ugrott meg a kereslet, hogy világszerte több helyen konkrétan elfogyott a beszerezhető készlet.

Hirdetés

Ennek megoldására és modernizálására született egy friss ötlet: az emberiség történetének egyik legmegbízhatóbb fizetőeszköze, az arany immár digitálisan, a blockchain technológia által garantált biztonságban is elérhető. A magyar tulajdonú fintech cég, a BlockBen - amely 2018-ban kapta meg az év innovatív terméke díjat a szingapúri Crypto Currency Expón, tavaly pedig BlockBenPay nevű innovatív fizetési megoldása bekerült a FinTechShow 10 legizgalmasabb digitális pénzügyi újdonsága közé - BlockNoteX (BNOX) néven 100 százalékos aranyletéttel rendelkező digitális eszközt hozott létre az Ethereum platformon.

A BNOX digitális arany 100 egysége pontosan megfelel 1 gramm aranynak. A digitális arany értéke a fizikai aranyéval egyenesen arányosan változik. A létező legtisztább, 0,9999 százalékos tisztaságú fizikai befektetési aranyat a BlockBen egy LBMA tag nagykereskedői partnerén keresztül szerzi be. A biztosított aranyat Svájcban, egy zürichi széfben őrzik, az aranyletét tulajdonosának nevére bejegyezve, maximális biztonságban.

A BNOX előnye, hogy az Ethereum publikus blockchainnel rendkívül széleskörű felhasználhatóságot garantál a befektetőknek és vásárlóknak, maximális biztonság mellett. Hidat képez a tradicionális és a modern pénzügyi világ között, valamint FIAT kapuként is működik, vagyis euró alapú be- és kifizetési lehetőséggel is rendelkezik.

Krocsek Attila, a BlockBen üzletfejlesztési igazgatója szerint a BNOX több nagy forgalmú kriptotőzsdén elérhető, például a P2PB2B-n és a CoinTigeren is. Emellett a termék megjelent a világ legismertebb listázó oldalain, mint a CoinMarketCap, a CoinGecko és a Feixiaohao. A jelentős érdeklődés is mutatja: a digitális arany piacán hatalmas lehetőségek nyílnak a közeljövőben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.