Hirdetés
. Hirdetés

Digitálisan felkészült 1500 kkv: Modern Vállalkozások Program

|

Elismerését fejezte ki Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára a Modern Vállalkozások Program megvalósítóinak egy ma tartott sajtóértekezleten.

Hirdetés

Kara Ákos mellett Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke és Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos számolt be, illetve vont mérleget a Modern Vállalkozások Program állásáról. E program a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelését az infokommunikációs eszközök és megoldások intenzívebb használatára ösztönözve célozza elérni.

A program félidejében megtartott sajtóértekezleten elhangzott, hogy eddig közel 5500 vállalkozás regisztrált a programba, 70 nagy rendezvényt tartottak a program keretében a tervezett 127-ből. Eddig 2500 céget világítottak át a digitális fejlettség szempontjából, és 1500 vállalat kapott Digitálisan Felkészült Minősítés (DFM) tanúsítványt. Az e tanúsítvánnyal rendelkező vállalkozások további fejlesztési programokban előnyhöz jutnak a finanszírozás területén.

Deutsch Tamás, Parragh László és Kara Ákos a Modern Vállalkozások Program előrehaladásáról számolt be a sajtónak

Kara Ákos szerint az előzetes terveket már túlteljesítették a program megvalósítói. Az MKIK a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal közösen hívta életre e programot a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében, amelynek kommunikált célkitűzése, hogy átfogó segítséget nyújtson a cégek számára informatikai eszközök, szoftverek vagy módszerek beszerzéséhez, amelyek használatával versenyképességük nagymértékben fokozható.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.