Hirdetés
. Hirdetés

Diszkrimináció miatt perlik a Facebookot

|

Egyesek szerint bizonyos reklámok szétosztásánál hátrányosan különbözteti meg a nőket és az időseket.

Hirdetés

Hirdetés

Az Egyesült Államokban csoportos pert indítottak a Facebook ellen, amiért a közösségi hálózat a pénzügyi hirdetések kezelésekor hátrányos megkülönböztetésben részesíti a nőket és az időseket.

A San Francisco szövetségi bírósághoz benyújtott panasz szerint a Facebook lehetővé teszi a pénzügyi szolgáltásokat hirdetők számára, hogy kor és nem alapján szelektáljanak a célcsoportok között. Ez pedig sérti az állam törvényeit, és sokmilliárd dolláros kárt okoz a felhasználóknak.

Az internet nem az a hely, ahol a pénzügyi szolgáltatások tekintetében nemük és koruk miatt hátrányba kerülhetnek egyesek, állítja a felperesek szóvivője, Peter Romer-Friedman ügyvéd, aki szerint ez olyasmi, mintha a General Motors az idősebbektől megtagadná azokat az autókat, amelyeket a fiatalabbak megvehetnek.

A Facebook időt kér a panaszok megvizsgálásához, de hangsúlyozza, hogy irányelvei régóta diszkrimináció-ellenesek, és büszke azokra a sikerekre, amelyeket a hátrányos megkülönböztetés elleni harcban elért.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.