Hirdetés
. Hirdetés

Duplázás a Panasonic-Hitachi LCD kettősnél

|

Mivel robbanás várható az LCD piacon, a Panasonic-Hitachi LCD paneleketgyártó közös vállalata megduplázza a bővítési keretét.

Hirdetés

Az IPS Alpha Technology a Hitachi Displays, a Matsushita Electric Industrial (Panasonic) és a Toshiba közös vállalata. Az előzetes tervek szerint évi 2,5 millió LCD panelre bővítették volna termelésüket, ám a vezetők úgy döntöttek, az ötmillió is tartható mennyiség. Ez a szám a 32 hüvelykes képernyőkre vonatkozik, vagyis csökkenni fog, ha időközben a nagyobb méretű panelekre helyezik inkább a hangsúlyt.

A vállalat jelenleg Tokió északi részén, Mobarán rendelkezik egy nagy üzemmel. A bővítések várhatóan a 2007-es üzleti év második felében fejezdőhetnek be, ami ebben az esetben 2008 márciusát jelenti. A beruházások mintegy 713 millió dollárba kerülnek majd.

Közben már megkezdték a tárgyalásokat Csehországgal is, innen akarják ugyanis kiszolgálni az európai piacot LCD televíziókkal. Az itteni termelés nagyjából akkor kezdődhet meg, amikor Japánban befejeződnek a bővítések.

A nagyobb LCD-gyártók mostanában óriási összegeket ölnek a fejlesztésekbe, hiszen a folyamatosan növekvő kereslettel csak így lehet lépést tartani. Nem is olyan régen a Sony megállapodott a Samsung Electronicsszal egy kétmilliárd dolláros új gyártóüzem megépítéséről, közben pedig a Sharp is új gyárat építene Lengyelországban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.