Hirdetés
. Hirdetés

Edge a gyakorlatban: Mobility as a Service

|

Megbízható és gyorsan telepíthető peremhálózati rendszerek a Rittaltól.

Hirdetés

Hirdetés

A peremhálózati (edge) infrastruktúra a jelenleg leggyorsabban fejlődő trend az IT-szektorban. A szállítók, mint például a Rittal is, olyan moduláris megoldásokat fejlesztenek, amelyek egyszerre kínálnak magas rendelkezésre állást, biztonságot és méretezhetőséget. A vállalatok azután ezekből a modulokból igényeik szerint tudják kiépíteni az ideális peremhálózati környezetet. Erre kiváló példa a Rittal skálázható moduláris adatközpontja (SMDC), amelyet az IBM-mel közösen fejlesztett ki. Ez két verzióban érhető el, kettőtől hat rackig és rackenként 5 kW teljesítményig használhatók. A peremhálózati megoldás egy IT rackből áll IP 20 vagy IP 55 védettséggel, valamint hűtési, áramelosztási, UPS, korai tűzérzékelési, oltó- és monitoringrendszerből. Az így összeállított kulcsrakész rendszer tetszés szerint építhető ki aktív IT-eszközökkel és as-a-Service opciókkal, melyek révén a vállalatok megtehetik az első lépést a decentralizált IT-infrastruktúrák és az edge felé - gyorsan és kockázatmentesen.

Hogyan optimalizálható például a közlekedés? Egyre világosabbá válik, hogy a mobilitási megoldások (Mobility as a Service, MaaS) fognak az emberek körül forogni, nem pedig a közlekedés konkrét gyakorlati módja. Ez azt jelenti, hogy a közlekedő emberek felhasználói profiljait és mozgási mintáit folyamatosan frissítik, így minden pillanatban személyre szabott közlekedési lehetőségeket tudnak nekik kínálni. A MaaS platform egy időben óriási mennyiségű paramétert dolgoz fel, hogy testre szabott útvonalat és utazási tervet kínálhasson, hiszen nincs két egyforma nap egy olyan kaotikus és dinamikus környezetben, mint a városi közlekedés. A MaaS ezek mellett figyelembe veszi a változó időjárást, a nem tervezett útlezárásokat, a nagyobb sport- vagy zenei rendezvényeket, az ingázók forgalmát, beleértve a hétvégi vagy ünnepnapi menetrendeket is, valamint a baleseteket. Ezeket és a felhasználó (például okostelefonról származó) adatait valós időben dolgozza fel, a MaaS tehát az okosvárosok számára kínál nélkülözhetetlen szolgáltatást. Mindezekhez pedig robusztus és okosan elosztott edge IT-infrastruktúra szükséges.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.