Hirdetés
. Hirdetés

Égi szövetségek

|

Összefognak a felhőszolgáltatók annak érdekében, hogy megfeleljenek a piaci elvárásoknak és tovább javítsák szolgáltatásaikat.

Hirdetés

A közeljövőben egyre több együttműködés jön létre a felhőszolgáltatók között, annak érdekében, hogy minél szélesebb körű szolgáltatásokat nyújthassanak – így próbálva megfelelni az ügyfelek egyre nagyobb igényeinek, jósolja a Current Analysis.

2012 egyik legnagyobb buzzworldje a felhő-alapú számítás, azaz a cloud computing volt. Így nem csoda, ha napjainkban már rengeteg cég nyújt felhőszolgáltatást, többek között a Microsoft is. Úgy tűnik, ezeknek az egekben járó cégeknek a jövőben össze kell fogniuk a siker érdekében.

cloud
cloud

A piacon az összefogás nem új keletű dolog, de Amy Larsen DeCarlo vezető elemző szerint a jövőben egyre több szövetség születését láthatjuk majd, hiszen az elvárások egyre nagyobbak, ezeket a szolgáltatók viszont nem képesek egymaguk teljesíteni.

A cégek kooperációja a felhő-alapú szolgáltatások várakozásokat is meghaladó, gyors adaptációjának köszönhető - mondta DeCarlo. Egyre többen fordulnak a felhő-szolgáltatók felé üzleti megoldásokért, amiknek segítségével költséget takaríthatnak meg és hozzáadott értékű szolgáltatásokat nyújthatnak. De ezek az ügyfelek - különösen a nagyvállalatok - kész, end-to-end szolgáltatást szeretnének, ami esetenként túl nagy falat a szolgáltatóknak, így kénytelenek szövetségest keresni maguknak.

Két remek példa erre a tavaly bejelentett AT&T-IBM és CSC-Sprint megállapodás, melyek legkorábbi eredményeit 2013 elején láthatjuk már - mondta DeCarlo. Sok esetben nem azért állnak össze a vállalatok, hogy a hiányosságokat befoltozzák, hanem hogy olyan széles körű szolgáltatást nyújtsanak, amire külön-külön képtelenek lennének.

Az IBM-nek például ott van az igen erős analitikai képessége a SmartCloudban, de lehet, hogy a szolgáltatást használó ügyfelek a szenzitív információkért közvetlen felhő-elérést akarnak. “Az IBM-nek nincs hálózata” - magyarázza DeCarlo, éppen ezért az AT&T magától értetődő űzeti partner számukra, akiknek ügyfelei közvetlen és biztonságos módon érhetik el az IBM adatközpontjait.

A két vállalat együttműködése révén képesek teljes körű, end-to-end szolgáltatási szintű megállapodást nyújtani az ügyfeleknek, akik egyszerre kezelhetik és küldhetik adataikat a hálózaton keresztül, biztonságosan. A két vállalat között született megállapodás részleteiről idén többet is megtudhatunk. A Sprint és a CSC társulása is remek példa, hiszen a két cég end-to-end UCaaS-t kínál, felhasználva a Sprint kommunikációs képességeit és hálózatát, valamint a CSC adatközpontjait.

De van példa más szövetségekre is. A sokak által vezető IaaS szolgáltató, az Amazon Web Services például részben annak köszönheti sikerét, hogy megfelelő partnerekkel lépett szövetségre.
DeCarlo szerint az ilyen szövetségek tovább fejlődnek majd az előttünk álló évben, lévén az ügyfelek igényei csak nőni fognak és a vállalatok rájönnek, hogy jobb szolgáltatást tudnak nyújtani együtt, mint önmagukban.

Persze ez nem jelenti azt, hogy az ügyfeleknek meg kellene várnia, amíg kialakulnak ezek a szövetségek, hiszen sok esetben a szolgáltatók előrébb járnak már a felmerülő igényeknél, ez ugyanis a piac normális evolúciója.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.