Hirdetés
. Hirdetés

Egy év alatt 91 százalékkal csökkent a HTC profitja

|

Utoljára 2004-ben zárt a legutóbbihoz hasonlóan rossz negyedévet a vállalat.

Hirdetés

Vezérigazgatója által beígért idei feltámadása előtt a HTC most kellemetlen kötelezettségének eleget téve nyilvánosságra hozta a 2012 utolsó negyedévére vonatkozó pénzügyi jelentésének legfontosabb számait, a szűkszavú dokumentum szerint a kérdéses időszakban a vállalat 2,69 milliárd dolláros bevétele ellenére csupán 34,5 millió dollár profitot volt képes termelni.


Utóbbi adat 2011 negyedik negyedévéhez képest 91 százalékos csökkenést jelent, további összehasonlítási alapul pedig megjegyeznénk, hogy a tavalyi harmadik negyedévben még 133 millió dolláros profitról számolt be a vállalat pénzügyi részlege.


A HTC mostani siralmas negyedévéhez valószínűleg nagyban hozzájárult, hogy a gyártónak nem sikerült világszerte elérhetővé tennie az 5 colos és 1920×1080 pixeles érintőkijelzővel szerelt Butterfly mobilját, plusz Peter Chou vezérigazgató szerint a tavalyi év egészében elégtelen volt az új termékek reklámozása.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.