Hirdetés
. Hirdetés

Egyesülne az ATI és az AMD?

|

Egyes információk szerint az AMD felvásárolná a grafikus chipeket gyártó ATI Technologies-t - ez pedig az egész grafikus iparágat felforgatná.

Hirdetés

Az AMD az utóbbi években folyamatosan növeli a kapacitását, illetve a fejlesztésekre vonatkozó bejelentései is megszaporodtak. Apjit Walia elemző befektetőknek írt jelentésében az áll, hogy az ATI ritka jó vétel lehet a vállalat számára.

Véleménye szerint már régebb óta tárgyalások folynak a processzorgyártók és a grafikus chipgyártók között az esetleges egyesülésről. Kifejtette továbbá, hogy a partnerkapcsolat nem a legmegfelelőbb megoldás.

"Ennek az egyesülésnek az AMD részéről van értelme, az Intel nem igazán jöhet szóba, mert sokkal jobb esélyekkel rendelkezik a kommunikációs üzletágban."

A folyamatos árcsökkentés a piaci részesedés megszerzéséért már nagyon elfajult, egy ilyen cégvásárlás azonban felfrissíthetné a helyzetet az elemző szerint. A szóban forgó vállalatok egyelőre nem reagáltak a megkeresésre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.