Hirdetés
. Hirdetés

Egymillió forintot kap az Év Informatikai Oktatója

|

1 millió forintos ösztöndíj nyerhető azon a pályázaton, amelyet a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége, a VISZ írt ki azon érvényes működési engedéllyel rendelkező felsőfokú oktatási intézmények részére, ahol a rendszeresített informatikus-képzés főállásban oktató tanárok közreműködésével valósul meg.

Hirdetés

A VISZ "Az év informatikai oktatója" ösztöndíjjal nem elsősorban az informatika oktatásában közreműködők szakmai-tudományos tevékenységét, illetve oktatáspolitikai szervező munkáját szeretné értékelni, hanem a közvetlen oktatási munkában oroszlánrészt vállaló informatikai oktatók erkölcsi-anyagi elismerésének emeléséhez szeretne hozzájárulni. A díj nem pályakezdőknek szól és nem életmű díj. A zsűri a felsőfokú oktatási intézmények pályázatában megjelölt oktatók elmúlt 3 éves munkáját, figyelembe véve az oktatásfejlesztésben és az elitképzésben/iskolateremtésben elért eredményeket és a hallgatói visszajelzéseket értékeli, különösen az aktív részvételt a korszerű témákkal foglalkozó tantárgyak bevezetésében, valamint oktatási segédletek, jegyzetek írásában, azok ingyenes elérhetővé tételében. Ezenkívül fontos szempont az oktató által személyesen irányított TDK-sok, diplomatervezők, önálló laboratóriumosok, esetleg PhD hallgatók száma, a velük való foglalkozás gondossága és színvonala. A VISZ figyelembe veszi az oktatás minőségének megítélését az elmúlt 3 év hallgatói véleményeinek átlaga, valamint a hallgatói önkormányzat írásos értékelése alapján is.

Az 1 millió forint mellett az "Az év informatikai oktatója" VISZ díj nyertese egy rézből készült táblát is kap.

A pályázás módja
A VISZ egy oktatónak biztosít ösztöndíjat. A VISZ a pályázati felhívást az informatikusképzés létszáma alapján az ország legjelentősebb felsőoktatási intézményeinek informatikai képzési vezetőjéhez (dékánhoz / főigazgatóhoz / intézetvezetőhöz) juttatta el, aki belső egyeztetések révén előszelekciót végez, és intézményenként maximum kettő (2) jelölt nevezési lapját küldi vissza a VISZ titkárságra. A nevezésre felkért intézmények a következők: Berzsenyi Dániel Főiskola, Budapesti Corvinus Egyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Budapesti Műszaki Főiskola, Debreceni Egyetem, Dunaújvárosi Főiskola, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Eszterházy Károly Főiskola, Gábor Dénes Főiskola, Kaposvári Egyetem, Kecskeméti Főiskola, Miskolci Egyetem, Nyíregyházi Főiskola, Nyugat-Magyarországi Egyetem, Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Széchenyi István Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, Veszprémi Egyetem, Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem. A VISZ független szakmai zsűrit kér fel a díjazottak értékelésére. A zsűri minden tagja áttanulmányozza a karok vezetőitől beérkező pályázatokat, és azokat a fent megadott szempontrendszer szerint értékeli, majd kiválasztja az általa legjobbnak tartott oktatót. Az ösztöndíjra a zsűri azt az oktatót fogja felterjeszteni a VISZ elnökségnek, akik összességében a legtöbb szavazatot kapják. A VISZ elnökség a soronkövetkező elnökségi ülésen a javaslatot megtárgyalja és dönt a díj odaítéléséről. A díjátadásra ünnepélyes körülmények között, a szaksajtó képviselőinek jelenlétében kerül sor, a VISZ decemberi évzáró rendezvényén.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2010. október 24. A pályázat eredményének kihirdetése: 2010. december 15. (Évzáró rendkívüli közgyűlés) A pályázati eredményeket közzéteszik a VISZ honlapján is, ahol a nevezéssel kapcsolatban további információk is találhatók, valamint megtalálhatók a korábbi díjazottak: www.mvisz.hu.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.