Hirdetés
. Hirdetés

Egyre szórakoztatóbb az Apple-Samsung cirkusz

|

Prototípusok után egy terhelőnek tűnő, ám visszautasított bizonyíték is napvilágra került.

Hirdetés

Az előzetes bírósági egyeztetési időszak alatt az utóbbi bő egy évben látszólag egymás torkát feltépni kívánó, ám a háttérben továbbra is vígan üzletelő Apple-Samsung párosnak Kaliforniában kedden elkezdődött a „valódi” pere, az utóbbi két napban rengeteg érdekes információ érkezett bíróságról.

(Nagyobb méret)


Az iPad és iPhone prototípusok kiszivárgása után Lucy Koh bírónő meghallgatta mindkét fél nyitóbeszédét. Az almások többek közt megmutatták a Samsung 2007. szeptemberében belsős használatra készült diavetítését, az iPhone piaci hatását elemző dokumentum ugyanis kiemelte, hogy könnyű lemásolni a telefon hardverét. Erre a Samsung ügyvédei csupán annyit mondtak, hogy az Apple vonatkozó szabadalmai akkor sem érvényesek, így mindez lényegtelen.


Az viszont már nem lényegtelen, hogy a tárgyalás nyitó napján bírónő haragját kiváltva a Samsung nyilvánosságra hozott egy bizonyítékként el nem fogadott dokumentumot, amelyen számos az iPhone bemutatás előtt készült, érintőkijelzős Samsung mobil prototípusa látható - ezzel bizonyítva, hogy koránt sem az Apple találta fel a spanyolviaszt. A Lucy Koh állítása szerint a fentebb látható dia azért nem fogadható el, mert a Samsung túl későn nyújtotta be.


A per második napján Christopher Stringer, az Apple dizájneri csapatának tagja tanúskodott, és elsősorban az első iPhone négy éven át tartó, véres és verejtékes tervezési folyamatába adott betekintést. Az úriember szerint nincsen rendben, hogy a rivális cégek egyszerűen csak lemásolhatták a terméküket, mind közülük a legelvetemültebb jogsértő természetesen a Samsung volt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.