Hirdetés
. Hirdetés

Egyre több cég költözik a felhőbe

|

Egy elemzés szerint a cégek 75 százaléka használ valamilyen felhőplatformot.

Hirdetés

Úgy tűnik, robbanás előtt áll a felhő-alapú üzletág, ugyanis a North Bridge és a GigaOM Research felmérése igazán biztató. A kutatás során 855 IT-s szakembert és céget kérdeztek meg. A felhős hostinggal foglalkozó Acquia szerint a felhő-alapú szolgáltatások iránt az igény tavaly megduplázódott, havi 18 milliárd megkereséssel. A cégeknek már a 75 százaléka használ valamilyen felhőplatformot, míg tavaly ez az arány 67 százalék volt. 

Furcsa módon a felhő nyilvános használatában a jelenlegi 39 százalékos arányról 32-re való visszaesést várnak, viszont összességében a felhő kihasználása növekedési pályán van, köszönhetően a cégeknek. A hibrid felhőknek is sikert jósolnak, a jelenlegi 27 százalékos értékről 43 százalékosra történő emelkedést várnak a szakértők. 

Bár a vállalatok egyre kevésbé aggódnak a biztonság kérdése miatt, a 46 százalékukat még mindig ez állítja meg a felhasználással kapcsolatban. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.