Hirdetés
. Hirdetés

Egyre többet költünk

|

Az idén is nőni fog az informatikai világpiaci forgalom, állítja a Gartner.

Hirdetés

2013-ban várhatóan 4,1 százalékkal emelkedik majd a piaci forradalom 3,6 billió dollárról 3,7 billió dollárra – áll a Gartner „Worldwide IT Spending Forecast" jelentésében.

 

Tavaly 2,1 százalékkal nőtt az informatikai világpiaci forgalom az előző évihez képest, az idei 4,1 százalék után pedig 2014-ben további 4,0 százalékkal 3,9 billió dollárra emelkedik.
Az informatikai eszközkiadások, beleértve a személyi számítógépek mellett a táblagépeket, a mobiltelefonokat és a nyomtatókat is, 7,9 százalékkal 718 milliárd dollárra emelkednek az idén, jövőre pedig további 5,7 százalékkal 758 milliárd dollárra. A Gartner a prémium árkategóriás mobiltelefonok iránti kereslet vártnál nagyobb növekedésének hatására felfelé módosította az idei évre korábban kiadott 6,3 százalékos növekedési előrejelzését.

Az adatközponti rendszerek forgalma az idén 3,7 százalékkal 146 milliárd dollárra, a vállalati szoftvertermékek forgalma padig 6,4 százalékkal 297 milliárd dollárra, az informatikai szolgáltatások forgalma pedig 4,5 százalékkal 918 milliárd dollárra emelkedik.

Az informatikai piaci forgalom legnagyobb tétele, a távközlési szolgáltatások díja 2,0 százalékkal 1,6 billió dollárra emelkedik. A viszonylag szerény összesített növekedési ütem a beszédhang távközlési szolgáltatások forgalmának meredek visszaesését és az adatátviteli szolgáltatások díjának rohamos növekedését takarja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.