Hirdetés
. Hirdetés

Együtt kutat a T-Systems és az Intel

|

A T-Systems és az Intel infokommunikációs szolgáltatások ipari megvalósításán és automatizálásán dolgozik a müncheni DataCenter 2020 központban.

Hirdetés

 A két társaság a kezdeti szakaszban az Euroindustriepark-ban azon dolgozik, hogyan teremtsék meg a lehető legjobb feltételeket egy környezetbarát adatközpont számára. Az első eredményeket még az idei évre ígérik. Állításuk szerint ez fogja képezni az új és meglévő adatközpontok ökológiai fejlesztésének alapját.

 

?Ez egy olyan projekt, amelyet teljes mértékben az adatközpontok energiahatékonyságának szentelnek" - nyilatkozta Olaf Heyden, a T-Systems igazgatója és az ICT Üzemeltetés vezetője. ?Mivel világszerte növekszik az adatközpontok energiafogyasztása, az elemzés kulcsszerepet fog játszani a széndioxid-kibocsátás minimalizálásában és a költségek csökkentésében. És mivel mindannyiunkat érinti a környezetvédelem, a kutatásunk eredményeit online fogjuk közzétenni."

Christian Morales, az Intel Corporation EMEA főigazgatója, az Értékesítési és Marketing Csoport alelnöke szerint ?egy adatközpontban az energiaellátás és a hűtés éves költsége ugyanolyan magas lehet, mint az informatikai infrastruktúra beruházásoké. A DataCenter 2020 központban a T-Systems és az Intel azokat a kulcstényezőket fogja tanulmányozni és elemezni, amelyek az adatközpont összköltségére gyakorolnak hatást. A közös kutatásunk célja, hogy tervet dolgozzunk ki a jövő adatközpontja kifejlesztésére, felépítésére és üzemeltetésére."

A DataCenter 2020 különlegességei közé tartozik a 2,50 és 3,70 méter között állítható magasságú mennyezet, valamint egy füstgenerátor, ami láthatóvá teszi a légáramlásokat. A 70 négyzetméteres vizsgálati terület és egy hasonló méretű gépterem a T-Systems adatközpontjában található. Az Intel mintegy 180 szervert bocsát a projekt rendelkezésére, míg a Deutsche Telekom Üzleti Ügyfelek Ágazata biztosítja az azok üzemeltetéséhez szükséges infrastruktúrát. Mindhárom társaság részéről körülbelül 10-10 munkatárs elemzi az adatközpont különböző elemeinek kölcsönhatását, holisztikusan szemlélve az energia szempontokat - a szervereken kívül olyan elemeknek is figyelmet szentelve, mint az újrakeringtető hűtők, a terem méretei és a mennyezet magassága vagy a vízkeringés. A T-Systems projektet érintő beruházása önmagában is milliós nagyságrendű.

A projekt egyik célja, hogy optimális, 1,3 energia-felhasználás hatékonysági értéket (PUE) érjenek el az új adatközpontokban. Ez az érték az adatközpont teljes energiafogyasztása és a számítógép üzemeltetés energiafogyasztásának arányát mutatja. Az újrakeringtetett levegővel hűtött adatközpontok jelenlegi PUE értéke átlagosan 1,7 és 1,8 között van.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.