Hirdetés
. Hirdetés

El Salvador 1 milliárd dollárnyi Bitcoin-kötvénytből építi fel a Bitcoin Cityt

|

Egy teljesen működőképes városról van szó, lakónegyedekkel, bevásárlóközpontokkal, éttermekkel, kikötővel, mindennel, ami a Bitcoin körül forog.

Hirdetés

El Salvador továbbra is élen jár a Bitcoin (BTC) bevezetésében, mivel Nayib Bukele elnök bejelentette Bitcoin City fejlesztésének elindítását, amelyet kezdetben 1 milliárd dollár értékű Bitcoin-kötvényekből finanszíroznak majd. A projectben proaktívan részt vesznek fontos kriptovállalatok, köztük a Bitfinex kriptopénz-tőzsde és az Adam Back által alapított Blockstream.

A kezdeményezést Bukele először az El Salvadorban megrendezett Bitcoin Week konferencián jelentette be, amely a Bitcoin országon belüli elterjedését és az állampolgári részvétel növelését kívánta ünnepelni.

Hirdetés

A Bitfinex CTO-ja, Paolo Ardoino szerint a tőzsde a Bitcoin-kötvények tartására szolgáló értékpapírplatform elindításával támogatja az El Salvador-i kezdeményezését. Magabiztosan hozzátette: "A platform hamarosan otthont ad számos helyi és külföldi digitális eszköz kínálatának, és új digitális eszközszabályozást dolgoznak ki az ország számára! El Salvador, a Bitfinex és a Blockstream együtt írnak történelmet."

Az elnök elképzelése szerint Bitcoin City egy teljesen működőképes város lesz lakónegyedekkel, bevásárlóközpontokkal, éttermekkel, kikötővel, mindennel, ami a Bitcoin körül forog. Ráadásul a lakosokat csak a hozzáadottérték-adó (áfa) terheli majd, amelyet Bukele szerint az önkormányzat kötvényeinek kifizetésére, a többit pedig a közinfrastruktúrára és a város karbantartására fordítanák.

A konferencián a Blockstream biztonsági vezetője, Samson Mao tisztázta, hogy nem lát problémát az 1 milliárd dolláros Bitcoin-kötvényalap feltöltésében. Elmondta, hogy 500 millió dollár értékű Bitcoin-kötvényre ötéves zárolási időszak vonatkozik majd, ami gyakorlatilag kivonja a befektetett tőkét a globális forgalomból.

Nem sokkal a Bitcoin általános elterjedése után El Salvador kormánya a nem realizált nyereséget különböző infrastruktúra-fejlesztési projektekbe fektette vissza. November elején Bukele bejelentette, hogy az állam Bitcoin Trust számlájáról származó többletet 20 új iskola építésére fogják fordítani:

"Amikor ez a projekt elindult, még nem kerestünk annyi pénzt a FIDEBITCOIN-on [állami BTC Trust számlán], mint most. Ezért úgy döntöttünk, hogy feépítjük az első 20 Bitcoin-iskolát." Október közepén El Salvador kormánya 4 millió dollárt fektetett be újra a Bitcoin Trust nyereségéből, hogy új állatkórházat építsen a fővárosban, San Salvadorban.

Bitcoin Cityben pedig a tervek szerint digitális és technológiai oktatás lesz, geotermikus energia az egész város számára, valamint hatékony és fenntartható tömegközlekedés - a Cointelegraph tudósítása szerint.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.